15 november - Laren ’99 C1 – NVC C1 (4-3)

Laren 99 JO15-1

-

NVC C1

15 november 2014 10:00

We hadden deze zaterdag geen competitie of beker en om toch de jongens een lekker potje te laten voetballen had ik NVC gebeld. C1 van NVC staat koploper in de 1ste klasse en om die reden een leuke uitdaging voor de C1 van Laren.

En zo begonnen wij aan onze wedstrijd tegen NVC. Invallers van de C2 waren Raoul en Koen. De eerste 15 minuten stonden we onder druk, NVC was sterker, fel aan de bal, fysiek en hoog tempo. Maar ondanks dat hield Laren stand en kwamen we er af en toe doormiddel van een snelle actie waar NVC ook niet direct antwoord op had. En naarmate de wedstrijd vorderde kwam er meer evenwicht en actie van beide kanten. Laren moest vooral sneller handelen en in een hoger tempo spelen. En zo kwam Laren op 1-0 voorsprong. Voorzet van links welke Frank op de borst nam en in de linkerhoek schoot. NVC was not amused door deze achterstand waardoor hun druk werd opgevoerd. Hierdoor kregen wij in de eerste helft 2 penalty’s tegen waardoor we op 1-2 achterstand kwamen. Ook door weer een snelle actie van Laren wisten we snel om te schakelen en werd er van rechts voorgegeven en kon Koen welke nu spits stond hem intikken. 2-2. NVC begon geïrriteerd te raken, tegen elkaar te mopperen en juist Laren werd steeds sterker. Nog voor rust wisten wij weer op voorsprong te komen, ditmaal een actie van Gijs die om de keeper heen en over de doellijn kon tikken. En zo met 3-2 voor Laren de rust in.

Tweede helft kwamen we verder op voorsprong, Laren had steeds vaker de bal en zorgde nu voor meer druk. Zo kon Lucas vanuit middenveld doorbreken en hem prima in de rechterhoek plaatsen. 4-2 is de stand. Vooral de nummer 10 van NVC was sterk en gedreven om er alles aan te doen om niet te gaan verliezen. En dat maakte het de laatste 10 minuten spannend. Vlak voor rust dan toch nog een tegendoelpunt waardoor de eindstand op 4-3 was gekomen.

Complimenten voor de jongens, ze hebben gevochten voor elke bal, verdedigend waren we net pitbulls en aanvallend wisten we snel te schakelen en voor gevaarlijke acties te zorgen.