Zaterdag 6 december, Forza Almere C2 - Laren ’99 C1 (0-3)

0 - 3

Laren 99 JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 15

6 december 2014 12:30

Deze zaterdag mochten we uit met de C1 naar Forza Almere. Een tegenstander die wij nog niet kenden, behalve dat ze redelijk wat wedstrijden hadden gewonnen en vlak onder Laren stonden qua plaats op de ranglijst.

Ditmaal was de C1 compleet zonder uitvallers en invallers. Vooraf in de kleedkamer ons spel besproken. Uitgaande van het feit dat Forza fysiek zou spelen en wij redelijk wat lichtvoetige jongens in ons team hebben zitten was het vooral ons koppie gebruiken en rondspelen die bal.

De wedstrijd begon trouwens wat later omdat de coach van Forza opeens hesjes van thuis moest gaan halen. Maar uiteindelijk konden we aanvangen. Laren had al redelijk snel controle op de wedstrijd maar speelde het niet altijd even slim uit. Te veel de lange bal die simpelweg door de lange fysieke verdedigers van Forza werden onderschept. Door toch steeds meer te combineren kwamen er steeds meer kansen. Uiteindelijk wist Thomas links door druk te zetten de bal te veroveren waarna de keeper uit zijn doel kwam. Door hem terug te leggen kon Gijs hem intikken. En zo gingen we met 0-1 de rust in.

Tweede helft begon stevig. Forza deed er een schepje bovenop maar daarentegen speelde Laren veel meer en sneller rond. En zo kregen we meer kansen. De 0-2 werd tevens ingeleid door Thomas die met een snelle actie de bal meenam en hem doorspeelde naar Gijs die hem kon afronden. Zo wist Jetze hem op de paal te mikken na een voorzet van Gijs. In ieder geval genoeg beweging voor het doel van Forza.

Door de 0-2 achterstand kwam er enige frustratie bij Forza wat langzaam wedt omgezet in overtredingen. De mannen van Laren bleven cool en hun eigen spel spelen. De 0-3 kwam weer van links, Thomas speelde zijn tegenstander uit en gaf een voorzet op Gijs die hem voor de 3de maal kon intikken.

Forza heeft zeker in de tweede helft geen kans gehad, dit door de verdediging van Laren die weer als een huis stond. Complimenten voor de jongens van de C1 en volgende week tegen de nr 1, de C1 van FC Hilversum.