Laren 99 JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 08 (PP)

7 februari 2015 12:15

‘t Goy C1 - Laren ’99 C1 (1-4)

Daar is hij dan, het verslag van de eerste wedstrijd van de C1 in de promotie poule en ditmaal vanuit het plaatsje ‘t Goy. We moesten iets ruimer van te voren aanwezig zijn aangezien ’t Goy onder Utrecht / Houten ligt. Je moet het maar weten. De familie Nordemann was namelijk naar mijn idee nog in de veronderstelling dat we naar ’t Gooi moesten… dus hoezo wat eerder van huis? Maar uiteindelijk na een landelijk ritje door de boomgaarden was iedereen aangekomen in ’t Goy.

Nadat alle jongens zich in zijn tenue had gehesen de opstelling doorgesproken en de jongens duidelijk gemaakt dat we hier voor de 3 punten komen. De warming up ging wat lastig aangezien het kunstgrasveld nog bezet was en de overige velden nog bevroren waren.

Eenmaal toen het kunstgras veld vrij kwam konden we aan onze wedstrijd beginnen. Al snel had Laren de overhand en speelde we voornamelijk op de helft van de tegenstander. We kregen ruimte om rond te spelen en dat zag er goed uit. Alleen net die laatste stap konden we niet maken. Mede door de keeper van ’t Goy welke groot van postuur is en vol vertrouwen elke bal uit de lucht pakte. Dus we moesten slimmer te werk gaan. Toch niet heel veel voor tijd kwam er een voorzet van Lucas die Coen wist in te prikken. 0-1 voor Laren met nog zeker een helft te spelen.

Tweede helft was de eerste 10 minuten billenknijpen. De jongens van ’t Goy hadden krachtvoer of soortgelijks gegeten en zette Laren onder druk. De achterhoede van Laren was even de kluts kwijt en dat zorgde uiteindelijk voor een tegendoelpunt. 1-1 maar gelukkig nog voldoende tijd om dit om te buigen naar winst maar dan moest er wel even een tandje bij worden geschakeld. De jongens pepte elkaar op en zo kwamen we verder van ons doel af en kwamen we tot aanvallen toe.

Ons tweede doelpunt kwam uit een penalty. Thomas werd tijdens een actie onderuit gehaald in het strafschopgebied. Gijs nam de penalty en schoot hem beheerst in de linkerhoek. 1-2 voor Laren. ’t Goy had niet veel meer in te brengen. We bleven prima rondspelen en de vrij ruimte zoeken. Uiteindelijk kwam er een aanval en een voorzet van rechts die door Lucas werd ingeschoten. 1-3 voor Laren en nog een paar minuten te spelen.

Laatste doelpunt kwam van Thomas die de verdediging wist te passeren en hem in de rechterhoek wist te schieten. En zo was de eindstand op 1-4. Het was een leuke en spannende wedstrijd om te zien en vooral hoe er gecombineerd werd. Ik wil daarom de heren Jeffrey, Tom, Emiel, Mike, Jornt, Lucas, Roderick, Coen, Frank, Thomas, Gijs, Jetze en invaller Raoul hartelijk bedanken. Daan was helaas nog niet fit genoeg maar is er de volgende keer gewoon weer bij.