C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 08 (PP)

14 februari 2015 12:00

Scheidsrechter

Frans Majoor

Deze zaterdag was er geen enkel twijfel wanneer het gaat over afgelastingen. Het was namelijk prima weertje om te voetballen. Vandaag thuis bij Laren en ditmaal tegen de C1 van Focus 07 uit Culemborg. We hadden vorig weekend een prima start binnen de promotiepoule gemaakt en nu moesten we deze lijn vast zien te houden. Nadat de mannen zich weer in de heerlijk gewassen tenues hadden gestoken, hebben we de opstelling doorgesproken en de mannen op scherp gezet voor de wedstrijd die komen zou.

We kwamen als eerste op het veld en begonnen aan de warming-up. Niet veel later kwam Focus 07 het veld op gevolgd door scheidsrechter Frans Majoor.

Uiteindelijk de aftrap en Laren was vrijwel direct in de overhand en kreeg alle ruimte om te voetballen. Dat zorgde ervoor dat we Focus 07 onder druk zette. Zo werd er niet veel later gescoord door Jetze die een voorzet vanaf links van Thomas kreeg. Hoppa 1-0 maar nog een hele wedstrijd te gaan. De gehele eerste helft hielden we druk en hadden we een aantal kansen maar dat resulteerde niet direct in een doelpunt. Zo kwam Thomas nog voor de keeper maar die had een sterke reflex en wist hem zo af te stoppen. Uiteindelijk kwam de bal weer binnen de 16 meter van Focus 07 terecht die na wat gerommel voor de voeten van Frank kwam. Frank bedacht zich geen moment en schoot hem in de touwen. 2-0 voor Laren.

Frans vloot niet heel veel later voor de rust, dus op naar de thee. Tweede helft was andere koek. De jongens van Focus 07 probeerde er vanaf dat moment nog alles aan te doen om terug te komen. Dus massaal druk op Laren waardoor Laren minder eenvoudig kon opbouwen. Ondanks dat ontstonden er geen uitgespeelde kansen voor het doel van Jeffrey. Naarmate de tweede helft vorderde viel de druk wat weg en was het vooral de counter waardoor Laren gevaarlijk was. Zo kwam er na een snelle uitbraak een voorzet van Thomas die vlak voor het doel van Focus 09 door Gijs werd ingeschoten maar nog net door de keeper werd tegengehouden.

De coach van Focus 07 probeerde de laatste 10 minuten nog aanvallender te gaan voetballen door een extra spits in te zetten. Dus tandje erbij voor Laren en deze situatie zorgden er juist voor dat we na verovering van de bal toch makkelijker konden combineren en aanvallen. Zo kreeg Gijs twee maal een mooie voorzet (ik dacht van Frank en Lucas) waar hij door net even sneller te zijn en zijn lichaam goed te gebruiken een doelpunt kon maken. Bij deze stand van 4 tegen 0 gaf Frans uiteindelijk het eindsignaal. Proficiat voor de mannen van de C1. Achterhoede en keeper stonden als een huis, middenveld lekker gespeeld en de voorhoede benutten uiteindelijk de kansen. Ik wil verder Hans de Meijer bedanken voor de foto’s van de afgelopen wedstrijden.