Zuidvogels JO13-1 - S.V. Laren JO13-1 (3-4)

3 - 4

Laren 99 JO13-1

Onder 13, JO13-1, 1e klasse 08

25 november 2017 9:00

Het was nog dicht tegen het vriespunt toen de JO13-1 afgelopen zaterdag om 7:45 uur verzamelde bij het clubhuis van S.V. Laren. Met de slaap nog in de ogen, vertrokken ouders en spelers naar het nabijgelegen complex van Zuidvogels in Huizen, voor de wedstrijd tegen hun JO13-1.  Helaas nog zonder onze “rots in de branding” Beer Claessen, voor hem ging invaller Thijs van Wijngaarden mee. Gelukkig was er voldoende tijd voor een goede warming up, voor de jongens op het veld en voor de ouders in de warme kantine met koffie!

Die gedegen warming up betaalde zich snel uit op het veld. Laren begon voortvarend aan deze wedstrijd tegen de nummer één-na-laatst van de rangschikking. Al snel kon Jos van Hille, na een weergaloos voorbereidend werk van Maarten van Iwaarden en Olivier Cobelens, uithalen voor de 0-1.  Hoewel het spel rommelig oogde en de tegenstander iets meer vat op de wedstrijd leek te krijgen, liep Laren nog voor rust uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong, door mooie treffers van Ibrihim Camara en Maarten van Iwaarden. Vooral deze laatste treffer mocht er zijn, Maarten passeerde een mannetje of drie voor uit een onmogelijke hoek toch nog te scoren. Met deze ruime 0-3 voorsprong zochten onze jongens de kleedkamer op.

Hoe anders was de tweede helft! De Huizer Zuidvogels konden al vrij snel profiteren van rommelig verdedigend werk van ons team. Uit het niets scoorden ze de 1-3, waarna de onzekerheid langzaam in ons team sloop. Gelukkig scoorde Ibrahim zijn tweede treffer van de wedstrijd vrij snel na hun 2-3, waardoor de marge halverwege de tweede helft weer op 2 stond. Helaas was dat niet van lange duur: Zuidvogels scoorde 3-4, maar gelukkig konden we de winst met hangen en wurgen over de streep trekken! Goed gedaan boys, en nu lekker trainen deze week voor de kraker van volgende week tegen BFC! Nog een speciaal word van dank aan de ouders, ten eerste onze uitstekende grensrechter van dienst, Gijs, zijn charmante eega Maaike, en daarnaast alle andere trouwe supporters langs de lijn: in het bijzonder ook Beer en Marcel, die trouw de verrichtingen van dit team blijven volgen, ondanks Beer's langdurige blessure. Beterschap Beer, hopelijk kun je snel weer voetballen!