Groep 1 18

29 augustus 2020 12:00

Scheidsrechter

P. Mohammed

We mochten weer! De kop is eraf! Het feest dat voetbal heet is weer begonnen! Een eerste wedstrijdverslag na een periode van bijna zes maanden waarin er door de amateurvoetballers in het koude (en af en toe bloedhete) Nederland niet werd gevoetbald. Trainer Flink Sr., wiens contract werd verlengd en die de beschikking kreeg over een royaal aantal voetballers, vertelde zijn manschappen voorafgaand aan het duel met IJsselstein Football Club uit Utrecht dat de laatste wedstrijd dateerde van begin maart. Met een oefenduel en verder een rits aan trainingen leek het hernieuwde reserveteam van Laren klaar voor zijn vuurdoop in de beker. Onze verslaggever was ter plaatse.

Beide ploegen begonnen wat onwennig aan het duel dat geleid werd door scheidsrechter P. Mohammed. De leidsman van dienst wisselde zichzelf na ongeveer 10 minuten toen duidelijk werd dat het lichtroze shirt teveel leek op het (doorweekte) rode uitshirt waarin Laren speelde. IJsselstein FC trad met een blauwwit tricot aan. Na enig oponthoud registreerde databureau SciSports het eerste wapenfeit van de wedstrijd in de 20e minuut, waarin Van Rosmalen op een twintig meter van het doel mocht aanleggen voor een vrije trap. “Zoeken jullie zelf maar uit wie de vrije trap neemt” sprak Flink Sr. voorafgaand aan het duel nog “Tim (Hansen, red.) heeft een goeie trap, Jurriaan (Wesselink, red.) schiet hem overal doorheen en Jorn (Van Rosmalen, red.) kan ook wel wat..”. Dat liet de multifunctionele buitenspeler zich geen tweede keer zeggen. Hij draaide de bal onberispelijk en buiten het bereik van de kleine keeper van IJFC het doel in: 1-0! Kort daarna resulteerde een mooi opgezette aanval over de linkerkant direct in het tweede wapenfeit van de middag, want Van Wijngaarden wist de bal bij de rechtervoet van Hansen te krijgen die hem het doel in frommelde: 2-0!

Tot dit moment zat Laren prima in de wedstrijd. Het was echter IJFC dat steeds nadrukkelijker aanwezig was. Dat was ook niet zo verwonderlijk, want met Van Hooff, Garabet en Andrea had het middenveld een samenstelling waarin het nog niet eerder aantrad. Nog geen 30 seconden na de 2-0 wisten de bezoekers de aansluitingstreffer te produceren, waardoor de opleving van IJFC niet beperkt bleef tot slechts een opleving, maar ook in doelpunten werd uitgedrukt. Dit leidde er in de 40e minuut zelfs toe dat een makkelijk gegeven vrije trap verzilverd werd doordat doelman Van Rosmalen (Ingmar, red.) geen antwoord had op de nauwkeurig geplaatste kopbal van de bonkige IJsselsteinse spits. Ruststand: 2-2.

In de tweede helft verhuisde Garabet een linie naar achter, waardoor Andrea op 6 kwam te staan, geflankeerd door Van Rosmalen (Jorn, red.) en Van Harseler. Voorin kreeg Nuhovic de gelegenheid zich te laten zien, maar de meeste dreiging ging toch weer uit van Hansen die persoonlijk verantwoordelijk was voor de rode kaart van de captain van IJFC. De kleine centrale verdediger was zijn emoties na een fanatiek duel met de Larense spits niet te baas en trapte na. De leidsman van dienst was resoluut: rood. Dit alles gebeurde nadat IJFC uit de startblokken was geschoten en de 2-3 op het scorebord wist te zetten. Een goede uitbraak aan de rechterkant werd strak teruggetrokken en leidde het vijfde en laatste doelpunt van de middag in. Laren was niet meer bij machte het cijfermatige overtal in doelpunten uit te drukken. De emoties speelden hoog op, maar het was uiteindelijk IJFC dat aan het langste eind trok. De bezoekers uit Utrecht nemen niet de leiding in de beker, want tegenstander Jonathan 2 won met 3-0 van CDW 2, maar doen wel goede zaken in de beginfase van het nu al opmerkelijke seizoen 2020/2021.