Sv Laren ’99 in rommelige wedstrijd verdiend langs ’t Gooi (2-0)

19 september 2020 14:30

Scheidsrechter

J.N.M. Fanger

In de eerste competitiewedstrijd werd aangetreden tegen streekgenoot ’t Gooi uit Hilversum. ’t Gooi trad aan in het blauwe uit-tenue en was zo te zien van te voren blij met een puntje. De grote Laren selectie had een aantal licht geblesseerden die allen buiten de basis werden gehouden door trainer Roest. Mede hierom werd begonnen met 3 spelers die vorig jaar nog in de jeugd O-19 speelden en zij kweten zich uitstekend van hun taak.

In de eerste helft had Laren een licht overwicht, maar de spaarzame kansen werden niet benut. De nodige corners van de Laarders leverden een aantal bijna treffers op. ’t Gooi kon weinig creëren en zo werd de rust met de brilstand bereikt.

Na de rust was de wedstrijd voor de Laarders, hoewel ’t Gooi nog een vrije kans kreeg voor keeper Jeffrey Roest. Maar deze wist met de voet een treffer te voorkomen. Laren drong aan en na een kwartier werd Rick Hoofd door de keeper onderuit gehaald. De penalty werd snoeihard door Joey Franken benut (1-0).  Hierna aan de Laren kant wat wissels waarbij Jeroen Roest kwam voor Bart Kaarsgaren en Mats Quant voor Rutger Nordermann. Wessel Roest kwam na een mooi uitgespeelde aanval alleen voor de keeper, maar deze wist goed te redden. Wouter Boogers kwam nog voor Markus Morsink. 5 minuten voor tijd werd tot schrik van allen de wedstrijd even stilgelegd. Een speler van ’t Gooi bleef onbeweeglijk stil liggen. Hij was onwel geworden en ging per brancard van het veld. Na de hervatting probeerde ’t Gooi het nog wel, maar uit de laatste corner van ’t Gooi volgde een scherpe counter van Laren en via Joey Franken wist Jeroen Roest de keeper te passeren (2-0).

Een goed begin is het halve werk! Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen DOSC in Den Dolder. Aanvang 14.30.