Datum

26 september 2020 11:45

Accommodatie

Onbekend

“Als die eerste drie doelpunten niet vallen, wordt het een hele andere wedstrijd” sprak Van Wijngaarden enigszins relativerend na afloop van het verloren duel op bezoek bij TOV. Dat het uiteindelijk 5-1 werd voor de thuisploeg is niet alleen een ontzettend geflatteerde uitslag, het was tevens de eerste wedstrijd in Baarn tussen beide ploegen waarin Laren eigenlijk aanspraak had op meer. Laren was namelijk zeker niet de onderliggende partij. Sterker nog, ondanks een snel opgelopen achterstand bleven de zwart-witten geloof houden in een goede afloop. Dat de optimale vorm dus nog niet is gevonden is jammer, maar biedt voor de rest van het seizoen wel houvast. Uw journalist was ter plaatse.

Het was zonnig, de kloek sloeg 11:57 op het sportcomplex aan de Geerenweg 6A, en de tussenstand tussen TOV en Laren was al 3-0. Een unicum in de trainerscarrière van Flink Sr. die zijn ploeg vroeg in het seizoen al geteisterd ziet worden door blessures en afzeggingen. “Ja, dat helpt natuurlijk niet mee, maar aan de trainingsintensiteit en de motivatie lijkt het niet te liggen.” Waar het bij de zwart-witten allemaal tegenzat, zat het bij de oranje-zwarten juist allemaal mee. Een klutsbal die net aan de goede kant van de paal valt, een zwakke inspeelpass direct na de aftrap, een handsbal die niet wordt gezien: drie onnodige doelpunten waardoor Laren vroeg al achter de feiten aanliep.

Des te mooier was het, dat er niet bij de pakken werd neergezeten. Laren bleef geloof houden en legde eigenlijk een uitstekende eerste helft op de mat. Een eerste helft waarin het aantal kansen van Laren uitkwam op 11 tegenover 4 voor TOV, maar waarin dit overwicht in doelpunten niet werd uitgedrukt. Nog zoiets: achterin zat het tegen, voorin zat het niet mee. De leidsman van dienst “kwam niet uit de omgeving”, maar zag zich wel genoodzaakt een zuiver doelpunt van de bezoekers af te keuren op advies van een enthousiaste grensrechter. De ijverige Tuhovic, geflankeerd door Wesselink en Van Nes, gaf niet veel later de bal wel uitstekend op maat, waardoor Van Nes met de 3-1 voor de aansluitingstreffer mocht tekenen. Opnieuw geblunder achterin zette de ruststand op 4-1.

Laren smeet met zijn krachten en ook TOV leek aan het eind van de eerste helft al redelijk uitgeblust. De rust kwam dan ook op het juiste moment, dat de bank met Van Rosmalen en een geblesseerde Karssen niet druk bezet was kwam wat minder gelegen. Net als een week eerder – toen Laren in het openingsduel in de slotfase twee punten weggaf, maar wel fases goed voetbalde – was het devies wat meer rust aan de bal te houden en vooral hoog druk te blijven zetten. Verdedigend leek TOV kwetsbaar, dus dat is waar Laren het wilde halen. Het duurde dan ook niet lang voordat er weer aan het aantal kansen gewerkt werd. Net als Tuhovic in de eerste helft, raakte Wesselink het metaal, zag Van Nes een grote kans gepareerd worden en ontbrak bij Flink Jr. in de laatste fase de scherpte. Laren hield geloof. Totdat, opnieuw sterk kenmerkend voor de middag van de bezoekers, een vrije bal tussen doelman Van Rosmalen en verdediger Van Wijngaarden viel en deze via de carambole in het doel verdween. Met dat doelpunt werd de angel uit het duel gehaald. Van Rosmalen viel kort daarna in voor de licht geblesseerde Cremers, waardoor er meer voetbal in het elftal kwam. Laren bleef aandringen, maar tot doelpunten leidde dit niet. Zo verliest Laren de tweede wedstrijd van het seizoen geflatteerd met 5-1 en is het nu drager van de rode lantaarn. Komende zaterdag wacht het uitduel bij Altius, ’s middags om 16:30.