Nieuwsbrief 6 2022/2023 - Sv Laren 99

Nieuwsbrief 6 2022/2023

Nieuwsbrief 6 2022/2023

27 februari 2023 14:15


Beste leden,

Beste leden,

Afgelopen weekend was er geen competitie en ook de komende twee weken zal er minimaal gevoetbald worden. Toch is er weer genoeg te melden. Bijvoorbeeld over de activiteiten die afgelopen zaterdag wél op de agenda stonden. En de Sportivun fundag die in de vakantie nog gaat komen. Daarnaast was er onlangs een gezellig tennistoernooi en is De Derde Helft natuurlijk elke week actief. Ook vertellen we graag meer over een aantal trainingen en cursussen en blikken we vooruit op komende maand.

Tot slot beloofden we in de vorige nieuwsbrief dat de notulen van de ALV eraan zouden komen. Die kun je nu hier lezen.

Alvast een fijne voorjaarsvakantie!

Sebastiaan Majoor
Communicatie

Vlaggenschip
Het eerste elftal speelde de laatste weken tegen DOSC, AH '78, koploper Hilversum en Odysseus. Tegen DOSC en AH '78 behaalde het team twee keer knap een 2-1 overwinning! Tegen Hilversum leek er een gelijk spel in te zitten, maar werd helaas nipt met 1-0 verloren. De schade tegen Odysseus was groter: 4-1 verlies. Laren 1 bekleedt nu een 10e plaats, maar nummer 4 Wasmeer heeft slechts drie punten meer. Het blijft dus een spannende competitie waarbij de teams dicht op elkaar zitten! De volgende tegenstanders zijn Zeist (4 maart, uit), Altius (11 maart, thuis), Wasmeer (18 maart, uit) en Hees (25 maart, thuis). Kom onze mannen vooral aanmoedigen!
Sportivun fundag
Een stormbaan, een snelheidsmeter, een gatendoel, en zelfs bubbelvoetbal: tijdens een Voetbal Fundag van Sportivun doe je de meest bizarre en toffe voetbalspellen. Op donderdag 2 maart – in de voorjaarsvakantie dus – organiseert Sportivun zo’n Voetbal Fundag bij SV Laren, van 10.00 tot 15.00 uur voor slechts €45,- per deelnemer.

Op dezelfde dag en tijd, voor dezelfde prijs, maar op een ander veld organiseert Sportivun ook een multi-sportdag. Tijdens zo’n multi-sportdag ben je niet alleen bezig met voetbal, maar maak je ook kennis met een heleboel andere te gekke sporten en spellen!

Wil jij deelnemen aan de Voetbal Fundag of multi-sportdag? Alle info en mogelijkheden om je in te schrijven vind je op de website van Sportivun. Klik hier voor de Voetbal Fundag en hier voor de multi-sportdag!

Oudercoaches geven training!
Zaterdag 18 februari was volgens de KNVB een speelvrije zaterdag maar daar houden wij bij SV Laren '99 niet zo van. En dus organiseerden we voor de hele onderbouw een extra techniek & tactiektraining. Bijzonder was dat alle oudercoaches deze training uitvoerden en voor een keer in de schoenen stonden van onze pupillentrainers. Extra leuk werd de training door het in gebruiknemen van het playcourt en de dribbelbaan. Al met al weer topdag!
Dribbel-examen 
Vanaf de kerstvakantie zijn de JO7 spelers op zaterdagen extra gaan trainen op dribbelen. Niet alleen met hun rechter als linkervoet, en daarvan weer met zowel de binnen als de buitenkant, maar ook met hun wreef (de zogenaamde Ajax-dribbel). Al dat harde oefenen leidde zaterdag 18 februari tot een zogenaamd dribbel-examen en wij zijn verheugd te melden dat alle spelers met vlag en wimpel zijn geslaagd!
Tennisbanen weer schoon
Woensdag 15 maart jl zijn de laatste 2 tennisbanen schoongemaakt door een clubje vrijwilligers.
Een stevige klus, waar 4 ‘man’ sterk de hele dag mee bezig zijn geweest. Ze zien er weer mooi uit, ruim op tijd voor de start van het nieuwe tennisseizoen. Bedankt!!!
De paden rond tennisbaan 1 moeten nog gedeeltelijk van mos en onkruid worden vrij gemaakt, maar dat gebeurt de komende weken. Wil je mee werken aan het groen onderhoud bij de tennisbanen, meld je dan bij Marion van de Veer.
Tennis Glühwein toernooi
Zondag 12 februari ’23 speelden 16 tennissers om de eer tijdens het Gluhweintoernooi. Buiten brandde de korf en iedereen genoot met een glas Gluhwein en een broodje na de wedstrijden. Een goed verzorgd, maar vooral weer gezellig toernooi!
Pupillentrainerscursus
30 januari is de eerste avond geweest van de pupillencursus waar 7 trainers van SV Laren '99 aan meedoen. Door te investeren in onze trainers werkt SV Laren '99 aan een bestendige trainersformatie in de toekomst. In de cursus wordt aandacht besteed aan trainerscompetenties, het beoordelen van spelerscompetenties, het maken van een passende training voor je team, doelgericht trainen en leeftijdsspecifieke kenmerken inclusief de ondersteuningsbehoefte. De trainers zijn enthousiast en gedreven bezig tijdens de cursusavonden. Op vrijdag 17 februari waren 13 spelers van de JO8 en JO9 gekomen voor een extra training als onderdeel van de cursus. Hierdoor konden de trainers goed oefenen, heel veel dank aan de ouders en spelers hiervoor! Er zullen nog 6 cursusavonden op een maandag plaatsvinden, waarbij de aandacht gericht wordt op de JO10-JO11. De docent van de KNVB is ook te spreken over de inzet van de trainers, dus hier de club heel trots op!
Sport in Perspectief
SV Laren '99 besteed niet alleen aandacht aan de technische en tactische ontwikkeling van haar spelers, ook de mentale ontwikkeling van de spelers heeft de aandacht. Vanaf 23 februari vinden er 4 cursusavonden binnen de club plaats, waarbij de mentale ontwikkeling het thema is. Als eerste worden de trainers door een sportpsycholoog meegenomen in de thema's Ontwikkelingsgericht trainen i.p.v. resultaatgericht trainen (ontwikkelen vs. winnen), fouten durven maken en onverstoorbaar functioneren. Vervolgens zullen op 6 maart de oudercoaches in de onder- en bovenbouw meegenomen worden in sportpsychologische principes en hoe zij hun spelers op mentaal vlak het beste kunnen ondersteunen. Tot slot zullen met een drietal trainers met hun team op twee verschillende momenten in veldtrainingen gecoacht worden. Op deze wijze zullen de spelers, trainers en ouders ook op mentaal vlak optimaal (kunnen ondersteunen bij het) groeien in hun ontwikkeling!
Nieuwsbrief DDH-BEL
Ook De Derde Helft heeft weer een nieuwsbrief gepubliceerd. Deze kun je hier lezen.
Walking football
In de komende periode doen de walking footballers mee aan twee toernooien: op 12 mei bij OSM in Maarsen en op 2 juni bij RKC Waalwijk. Ook een keer meedoen? Kom dinsdag om 10:00 eens langs!
Playcourt in gebruik
Het is je vast opgevallen, het playcourt kan inmiddels gebruikt worden! 

BEL Sportief en Gezond is bezig om zoveel mogelijk kinderen bekend te laten maken met het nieuwe Playcourt. Zij bieden een kosteloos clinics- programma aan waarin heel veel verschillende soorten sport en beweegactiviteiten naar voren komen.

De clinics gaan plaatsvinden vanaf 28 februari tot en met 6 april. Dat is zes weken lang elke dinsdag en donderdag van 15:30 tot 17:30 uur. Aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig, kom gewoon langs.

Nog iets leuks! Door minimaal één keer per week fanatiek mee te doen met de activiteiten kan je een sport waardebon winnen!

Keeperstraining
vanaf half februari is de keeperstraining bij SV Laren '99 weer terug nadat deze even afwezig is geweest. De keepers uit de JO11 en JO13 trainen wekelijks op dinsdag en de JO15, JO17 en JO19 trainen op de donderdag. De eerste trainingen zijn positief ontvangen: "Enthousiaste zoon bij thuiskomt. Hij vond het superleuk. Dank voor het initiatief". SV Laren '99 kijkt uit naar de ontwikkeling die haar keepers de komende periode gaan doormaken! Mocht uw zoon of dochter geen vaste keeper zijn, maar in minimaal de JO11 zitten en geïnteresseerd zijn in keepen, dan kunt u hem/haar aanmelden voor de training.
Vacatures
Binnen de voetbalafdeling van SV Laren '99 is bepaald welke vrijwilligersvacatures momenteel de meeste urgentie hebben. We zijn blij te melden dat we nieuwe leden hebben gevonden voor de toernooicommissie! Maar we zoeken nog wel mensen voor de Scheidsrechterscommissie en de Coordinator Algemene Zaken Voetbal. We hopen dat je nieuwsgierig bent en doorklikt, want met een paar uurtjes aan vrijwilligerswerk, zorg je dat je (klein)zoon of (klein)dochter, neef of nicht een fantastische voetbaljeugd heeft bij SV Laren '99. Interesse in iets anders? Je vindt overige vacatures hier.
Agenda
We hebben een nieuwe agenda op de website! Hier kun je ook in zien welke ruimtes er gebruikt worden, zie het screenshot hierboven. Hieronder een klein overzicht van activiteiten op korte termijn. Deze lijst gaat zeker nog aangevuld worden, dus houdt de volledige agenda in de gaten!
 
Datum Activiteit
Elke dinsdag De Derde Helft
Elke dinsdag en vrijdag Walking Football
Voorjaarsvakantie Geen training
2 maart Sportivun Fundag
6 maart Cursus pupillentrainers
6 maart Sport in perspectief
11 maart Super Saturday
15 maart Stemlokaal provinciale staten
 
Volg ons op:
Facebook
Twitter
Website
LinkedIn
YouTube
Link
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!