SV Laren '99 1 handhaaft zich in 3e klasse!

28 mei 2023 14:30

Na een spannende laatste competitiedag is het SV Laren '99 1 gelukt om zich direct te handhaven in de derde klasse door te eindigen op die belangrijke 8e plek!

De laatste wedstrijd moest thuis gewonnen worden van Odysseus '91. Die ploeg pakte vorige week het periodekampioenschap in de derde periode. Daarnaast moest Wasmeer thuis winnen van Zeist.

Sv Laren '99 maakte al vrij snel in de 1e helft de 1-0 via Joey Franken. Odysseus bleef de rest van de wedstrijd via aanvallend spel zoeken naar de 1-1. Daardoor kwam er richting het einde van de wedstrijd steeds meer ruimte voor SV Laren '99 om de lange bal te spelen. Dit leverde diverse kansen op om de score verder uit te bouwen, maar het net werd niet gevonden. Het bleef daarom tot de laatste seconde spannend omdat een tegengoal direct zou betekenen dat nacompetitie een feit zou zijn. Zover kwam het gelukkig niet: na 8 minuten blessuretijd  werd 1-0  ook de eindstand.

Toch was er niet direct vreugde bij het team, staf en supporters omdat de uitslag van Wasmeer - Zeist nog niet duidelijk was. Ook na telefonisch contact met de staf van Wasmeer durfde een groot deel van het team de uitslag nog niet te geloven. Pas na minutenlang refreshen van voetbal.nl kwam de uitslag door: Wasmeer won met 1-0! De uitbarsting van vreugde, opluchting en trots was (en is) ongekend!

Behoud in deze klasse met zware degradatie regeling is sowieso knap; en met de uitdaging waarmee het team het seizoen is gestart, is het nog mooier dat dit bereikt is! De groei in resultaten (P1-7 punten; P2-12 punten en P3-15 punten) heeft laten zien dat dit een geweldige teamprestatie is en een geweldige beloning voor de spelers, de staf, de toeschouwers en de gele vereniging. Een prachtige basis om volgend seizoen op voort te borduren!

Feiten en cijfers:
- SV Laren '99 behaalde thuis maar liefst 28 punten. Uit waren dit er slechts 6.
- Het team gebruikte dit seizoen maar liefst 30 spelers, omdat met name in de eerste helft van het seizoen veel moest worden “ingeleend”.
- Trainer Ronald Tulen wisselde midden in het seizoen van club. Willem van Hooff en Michael Zandvoort leidde het team naar veilige haven.
- Na de eerste periode werd het team aangevuld met spelers uit de JO19. De gemiddelde leeftijd van het team kwam daarmee niet veel hoger dan 20 jaar.
- Joey Franken is, ondanks vele gemiste wedstrijden door blessures, topscorer geworden met 8 doelpunten.