Gijs Vermijs - Sv Laren 99

Gijs Vermijs

Gijs Vermijs

2020/2021
In de rubriek "Spelersbiografieën" zoomen wij wekelijks in op een speler binnen de selectie van SV Laren '99. Deze week aan bod: Gijs Vermijs.

Terwijl ik mijn onderkaak van de grond raap, probeer ik te verwerken wat de absolute Benjamin van de selectie mij zojuist heeft verteld: “12 februari 2000”. Dat betekent dat deze jonge telg op dit moment 17 jaar, 7 maanden en 22 dagen oud is (op het moment van publicatie 23 dagen). Dit millennium-kind zag op de 42e dag van dat schrikkeljaar het levenslicht en heeft zich inmiddels een prominente plek binnen de selectie van SV Laren ’99 weten toe te eigenen. Sterker nog, trainer Roest kan na zijn sterke optreden van afgelopen zaterdag al helemaal niet meer om hem heen. Met een doelpunt en een assist had Vermijs een belangrijk aandeel in de met 0-5 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Fortis. Lekker belangrijk, dat voetbal, want wie is Gijs Vermijs nou eigenlijk? Wij zochten het voor u uit.

Jong dus, dat is wat me vooral bezigt in de beginfase van het interview. “Wat studeer je?” vraag ik hem, waarop hij doodleuk antwoordt met “Ik zit in 5 VWO van het Laar en Berg..”. Er breekt iets in mij. De tijden dat ik met mijn rugtas gevuld met gekafte boeken en Liga-koeken op m’n fiets stapte om lessen aan de middelbare school te volgen ligt inmiddels zover achter mij, dat ik een ware cultuurshock ervaar. Ondanks zijn leeftijd weet de minderjarige aanvaller zich prima raad met een duivels dilemma dat ik hem voorleg. “Met wie zou je het liefst een beschuitje willen eten: Scarlet Johansson (32), Jennifer Lawrence (27) of Sofia Vergara (45)?”. Dat Vermijs smaak heeft blijkt uit het feit dat hij zonder twijfel zijn voorkeur uitspreekt voor de The Hunger Games actrice, Jennifer Lawrence. Miauw.

Dat hij het op het veld naar zijn zin heeft is dus te zien. Dat hij het naast het veld ook naar zijn zin heeft, vertelt hij uitbundig: “Op zich is het wel vol te houden..”, gevraagd naar of hij zich staande weet te houden tussen ‘de grote jongens’, “..je merkt wel af en toe dat ze wat ouder zijn, maar gelukkig kenden ik al een paar jongens best goed en dan gaat het al een stuk makkelijker. Ook vind ik dat ik heel goed ben opgevangen. Ik heb het hartstikke naar m'n zin.” Dit gevoel onderschrijft teamgenoot Knuvers die desgevraagd zegt dat het voor zo’n jonge speler wel aanpoten moet zijn, helemaal met een dergelijke transferwaarde op zijn rug. Twaalf miljoen betaalde de Noord-Hollandse vereniging maar liefst. Dat de eerste weken vooral in het teken stonden van acclimatiseren is te begrijpen, maar steeds meer zien we de echte Gijs Vermijs zowel in het veld, als daarbuiten.

Dat lokale media lyrisch zijn over de jongste aanwinsten binnen het vlaggenschip van de club (Nordemann idem, red.), is niet verwonderlijk. Dat SV Laren ‘99 met Vermijs, die zich het liefst op de spitspositie geposteerd ziet worden, een vaste kracht voor de komende jaren in de gelederen heeft zal voorzitter Resing deugd doen. “Investeer nooit in een speler die je niet kent”, sprak een wijs man ooit, maar in dit geval lijkt het technisch hart van de Noord-Hollandse club het bij het juiste eind te hebben.
Gijs Vermijs
2019/2020
2018/2019
2017/2018
2016/2017
2015/2016
2013/2014
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!