6 - 0

Eemnes C1

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 15

8 november 2014 14:30

Deze middag stonden we tegenover de C1 van Eemnes, een duidelijk gevalletje van een streekderby. De laatste wedstrijden speelt de C1 van Laren aanvallend en goed en is veelal een genot om naar te kijken. Toch valt er altijd wel wat te verbeteren en moeten we op onze hoeden blijven. En Eemnes is zo’n tegenpartij die maar al te graag van Laren wil winnen, dus de schouders eronder.

Bij start van de wedstrijd was het dan ook Eemnes die vooral agressief was en Laren op zijn helft probeerde te houden. Dat lukte ook aardig de eerste 10 minuten waardoor Laren lastig in zijn spel kwam. Nadien kwam Laren meer in zijn spel zonder dat Eemnes nu echt kansen had gekregen. Door meer en sneller de ruimte te zoeken kwamen er meer en meer kansen voor Laren. Vooral door gebruik te maken van de vleugelspelers zorgde we voor kansen voor het doel. Er moest wel een doelpunt vallen. En zo kwamen we door een actie van Gijs op 1-0. Door steeds meer druk uit te oefenen en het spel snel te verleggen op 3-0 voor rust.

Eemnes ging in de rust naar de kleedkamer terwijl Laren onder genot van een drankje de eerste helft evalueerde. Wat ik vooral wilde meegeven was dat Eemnes nu alles op alles zal zetten om aan te haken, wij nog iets sneller de combinatie moeten zoeken ipv het duel willen aangaan. Bij aftrap was het gelijk weer schouders eronder. Laren had overwicht en Eemnes kwam niet verder dan afstandsschoten. Door mooie combi’s wisten we onze voorsprong uit te bouwen, zo maakte Lucas bijvoorbeeld een mooi doelpunt uit een kopbal. Naarmate we naar het einde van de wedstrijd gingen werd het steeds harder.

Bij 6-0 voorsprong ging het fluitsignaal en konden we elkaar feliciteren. Mooi potje voetbal van de C1 en 3 punten in de pocket.
Hans onze fotograaf heeft een paar mooie kiekjes van deze wedstrijd gemaakt, klik hier om de foto's te bekijken.