Laren twee-slag (1/2), Sporting 70 2 – SV Laren ’99 2 3-1 (1-1)

Datum

9 november 2014 11:15

Accommodatie

Onbekend

Op zondag (9 november, red.) stond voor Laren 2 het uitduel met het tweede elftal van Sporting 70 op het programma. De daarop volgende dinsdag (11 november, red.) stond in het teken van een oefenduel met Zeewolde 2, uitkomend in de eerste klasse. Hoewel deze dubbelslag voor het tweede elftal van Laren acht doelpunten tegen en slechts één doelpunt voor betekende, was er toch ruimte voor optimisme. Onze verslaggever probeert dit optimisme te belichamen in gesprek met centrale verdediger en interim-captain: Daniël Andrea.

Uit bij Sporting 70 zag het er even naar uit dat Laren punten zou halen. De equipe van Flink (Jeroen, red.) kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een keurig uitgespeelde aanval over de rechterflank. De sterk optredende rechtsback Schneller zette zelf de aanval op die hij luttele momenten later zou bekronen tot doelpunt met een schitterend schot van buiten het 16-meter gebied. De keeper zat er nog aan, maar kon een 0-1 voorsprong voor de uitploeg niet voorkomen. Echter, vanaf de daarop volgende aftrap kwam Laren steeds meer onder druk en leek het geen antwoord te hebben op, met name, het beweeglijke middenveld van de tegenstander. Het aanvankelijk als gelegenheidsduo beschouwde centrum van de verdediging, bestaande uit Hop en Andrea (Daniël, red.), stond solide, maar moest uiteindelijk lijdend toezien hoe hun keeper moest vissen. Van Rosmalen zag zijn sterke optreden net niet bekroond worden met de titel “Man of the Match”, maar liet toch blijken dat de plek onder de lat hem toebehoord. Met een 1-1 tussenstand gingen beide teams rusten.

Tijdens de rust probeerde de trainer ervoor te zorgen dat zijn elftal met dezelfde strijdlust en energie aan de tweede helft zou beginnen. Hoe? “Met bananen!”, reageert Andrea lachend, “Ja, de trainer heeft sinds kort de goede gewoonte een kleine versnapering mee te nemen voor in de rust. De eerste keer was thuis tegen Roda (2-2, red.) en dat leverde meteen een punt up!”. Met enkele tactische omzettingen gedurende de tweede helft, waarbij Vos, van Ieperen en Flink (Joris, red.) respectievelijk Andrea (Guido, red.), Kaarsgaren (Martijn, red.) en Kaarsgaren (Jeroen, red.) vervingen, werd geprobeerd meer grip op de wedstrijd te krijgen. In de slotfase zou Hooijberg zijn rentree maken na een slepende blessure die hem tijdens de seizoensouverture aan de kant hield.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëndigd, namelijk met druk van de thuisploeg. De formatie uit het Noord-Hollandse dorp had hier niet direct een antwoord op, waardoor de 2-1 al vroeg in de tweede helft viel. Laren trachtte vervolgens voetballend de aanval te vinden, maar dit lukte slechts sporadisch. Lang bleef, vooral met dank aan de achterhoede, deze tussenstand op het scorebord staan, waardoor Laren de laatste 10 minuten van de wedstrijd aan een heus ‘alles of niets’-slotoffensief begon. De ruimtes werden groter en de afstanden langer, maar de kansen bleven uit. Opvallend was de paniek die toesloeg zodra de bal over de middenlijn heen kwam. De grote kansen waren dus voor de thuisploeg, wat resulteerde in een 3-1 eindstand.

Terug in de kleedkamer was de teleurstelling en machteloosheid van de gezichten af te lezen. Andrea (Daniël, red.) zegt hierover: “Natuurlijk waren we teleurgesteld, dit was niet het resultaat waar we voor gingen! Man of the match? Dat is altijd lekker, maar op dit moment ondergeschikt aan het teamproces waarin we zitten..”.

Opstelling (v.l.n.r.): van Rosmalen; Majoor, Andrea D., Hop, Schneller (Hooijberg); Bakker, Andrea G. (Vos), Nawazandeh; Kaarsgaren M. (van Ieperen), Kaarsgaren J. (Flink Jr.), de Wit.