Laren ’99 C1 – JOS Watergraafsmeer C1 (2-1)

C-junioren, C1, Groep 2 25

17 januari 2015 12:00

Scheidsrechter

Gert Bakker

Na de vele appelflappen en oliebollen weer op stoom zien te komen voor de wedstrijden die komen gaan. Natuurlijk zijn we weer begonnen met trainen en zijn de jongens druk geweest met FIFA, maar toch spannend na zo’n break wat we ervan gaan bakken. De lat ligt nu ook extra hoog, de C1 zit nu in de promotie poule en spelen nog in de beker. Voor aanvang van de competitie mochten we vandaag voor de beker tegen de C1 van JOS Watergraafsmeer.

En zo begonnen we na de opstelling en de wedstrijd te hebben besproken aan onze warming-up. Ik moet zeggen, dat zag er qua spel nog niet heel strak uit. Vakantie zat blijkbaar nog in de benen. Het kon in de wedstrijd alleen maar beter. En zo begonnen wij de wedstrijd onder aanvoering van scheidsrechter Gert Bakker. Zo van de zijkant gezien was het vooral vechten en hard werken maar veel te onrustig om goed in je spel te komen. Het spel ging heen en weer en stonden op sommige momenten goed onder druk. Zie dan maar je hoofd koel te houden en je spel te spelen. JOS speelde achterin vrijwel op 1 lijn en de keeper stond eerder mee te voetballen na te willen gaan keepen. Daar lag onze kans al was het lastig om de voorhoede te bereiken.

Uiteindelijk kwam er een hoge bal en viel net achter de achterhoede waarna Gijs hem mooi meenam en de keeper die ver voor zijn doel stond kon uitspelen. Beetje tegen de verhouding in 1-0 voor Laren. Tijdens de rust een natje en besproken dat we meer rust in ons spel moesten zien te krijgen en tegelijk dat wij veel sneller de ruimte moesten opzoeken. Laten we ons vooral niet gek maken, die jongens van JOS waren erop gebrand om met 3 punten naar Amsterdam te gaan.

Tweede helft paar kleine veranderingen in de opstelling en zien of wij onze voorsprong konden vasthouden en liefst uitbreiden. Het spel ging iets beter, iets meer het middenveld gebruiken en sneller kantelen van het spel. Maar je hoorde de jongens van JOS elkaar in het veld oppeppen en zo nu en dan stond Laren dan ook behoorlijk onder druk. En zo niet heel ver voor tijd viel dan toch een tegendoelpunt. Balletje binnendoor en in het doel. 1-1 en nog denk zo’n 10 a 15 minuten te spelen.

Laren was nu sterker geworden, maar was dat voldoende om binnen deze tijd nog op voorsprong te komen….? Anders was het penalty’s schieten. Ik denk uiteindelijk zo’n 2 minuten voor tijd dat Thomas twee man voorbij weet te komen en vanaf links een voorzet geeft die Gijs prachtig in de rechter kruising weet te koppen. Tsjakka! Nu niets meer weggegeven en druk houden voorin. Niet veel later het eindsignaal en opgelucht en met de nodige blijdschap deze wedstrijd gewonnen.

Kan alleen maar trots zijn, vooral op karakter blijven vechten voor de overwinning. Proficiat jongens van de C1!