Mannen zondag, 2, 4e klasse 14

15 maart 2015 11:00

Scheidsrechter

Ruwiel, A.P.J.

Het was eenrichtingsverkeer op het hoofdveld van sportpark de Paperclip in het grauwe Vleuten. De thuisbasis van voetbalclub UVV vormde het toneel voor een uiteindelijk simpele overwinning van de equipe van Flink Sr., nadat er vooraf werd gewaakt voor een zekere mate van onderschatting. Hierover zei aanvallende middenvelder van Ieperen dat Laren absoluut UVV niet mocht onderschatten, hoewel de tegenstander slechts 1 (!) punt had vergaard uit 14 wedstrijden, en dat Laren ook tegen de mindere tegenstanders zijn goede spel moest laten zien. Na de uitstekende overwinning van vorige week (3-2 thuis tegen Victoria, red.) zou dit geen probleem moeten zijn. En dat bleek.

Onder leiding van jubilerend capitain Andrea (Daniël, red.), die zijn 31e verjaardag vierde, begon Laren aan een stevige warming-up. Om klokslag 11:00 floot de leidsman van dienst door het begin van de wedstrijd. Het duurde tot de 4e minuut voordat de eerste kans van de wedstrijd genoteerd mocht worden: de als rechtsbuiten opterende de Wit zag zijn doelpoging net naast gaan. Met vervolgens twee kansen voor respectievelijk Kaarsgaren (Jeroen, red.) en Flink Jr. klonk er halverwege de eerste helft toch enig scepticisme op de tribune. De omschakeling zou te langzaam gaan, waardoor Laren zijn gewenste aanvalsspel niet op de mat wist te leggen. Na een afgeslagen corner was het uiteindelijk centrale verdediger Visscher die, á la Tom Cahill (Chelsea, red.), de bal heerlijk in de hoek wist te leggen. Aangezien dit de tweede wedstrijd op rij was waarin hij wist te scoren, maakt de laatste man van Laren een sprong op de topscoorderslijst.

Het publiek hoopte dat na het openingsdoelpunt de schroom afgeworpen zou worden, maar de kansen bleven schaars. In de 32e minuut was het zelfs UVV dat, na een miscommunicatie binnen de Larense defensie, een levensgrote kans kreeg op de gelijkmaker. Kort daarna stond de Wit oog in oog met de keeper van UVV, maar faalde de vleugelflitser jammerlijk door de bal hoog over te schieten. In de 43e minuut zag captain Andrea bijna zijn verjaardag verpest worden door verkeerd terugspelen op “de katerige Koning van Rosmalen”. Echter, deze reageerde kordaat en leidde met zijn lange bal zelfs het tweede doelpunt van de wedstrijd in. De trekker werd op de rand van het strafschopgebied uiteindelijk overgehaald door Tovar, maar het doelpunt werd opgeëist door Flink. Helaas mocht de videoscheidsrechter geen uitkomst bieden, maar feit blijft dat beide ploegen met een 0-2 tussenstand gingen rusten.

Kreten als “tegen jezelf voetballen” en “gebrek aan agressie, venijn en scherpte” waren tot in de kantine te horen. Trainer Flink Sr. haalde zijn gram door zijn spelers met de neuzen op de feiten te drukken: “Het publiek wil ook wat! Laat zien dat je op die vierde plek hoort te staan (alleen mogelijk bij verlies Victoria en Roda 46, red.)!”. Helaas droeg de roze koek die hij vervolgens uitdeelde niet bij aan de kracht van zijn boodschap, maar zijn aanvallende wisselbeleid wel: Schneller voor Garabet, Nawazandeh voor de Wit en Bakker voor Kaarsgaren (Martijn, red).

De tweede helft liet een soortgelijk wedstrijd beeld zien: Laren viel aan en UVV kon alles nog maar net belopen. De ruimtes werden groter en Laren liet de bal steeds sneller rondgaan. De kansen konden niet uitblijven en dus was het Tovar die uiteindelijk in de 68e minuut mocht juichen. Saillant detail was dat hij van te voren al aangaf “vandaag maar een keer te gaan scoren” en nu dus de daad bij het woord voegde. Kort daarvoor was het Andrea die zijn bijna foutloze optreden bekroond zag worden met een publiekswissel. Het publiek ging hierbij zo uit zijn dak dat de scheidsrechter even dreigde de wedstrijd te moeten staken, maar gelukkig konden oplettende stewards ingrijpen toen er een opblaasbanaan het veld op gegooid dreigde te worden. Nadat Kaarsgaren (Jeroen, red.) kort daarvoor zijn schot nog afgeslagen zag worden en bekroond zag worden tot doelpunt, was het de boomlange spits in de 78e minuut zelf die de score opvoerde. Op aangeven van Bakker kon hij simpel intikken. Het einde van de wedstrijd naderde en de angel leek uit de wedstrijd. Het hoogtepunt van de dag was echter het doelpunt in de 82e minuut: Flink Jr. kreeg de bal net over de middenlijn aangespeeld en twijfelde zichtbaar. Na uitstekend coachen van zijn teamgenoten waagde hij de gok en verschalkte hij de doelman van UVV met een afstandsschot waar Paul Bosvelt nog een puntje aan kan zuigen. De keeper zat er nog aan, maar moest noodlijdend toezien hoe Laren met een 0-5 overwinning zijn 20e, 21e en 22e punt uit de laatste acht wedstrijden mocht bijschrijven. Een uitstekende prestatie die ook in het buitenland niet onopgemerkt is gebleven. De geruchten dat trainer Flink Sr. in de belangstelling zou staan van het Franse PSB (Prima Slobber Bier) werden tijdens het feestgedruis de kop ingedrukt. Uiteindelijk was het kantinepersoneel van UVV gedwongen rond 20:00 de maatschappelijke diensten in te schakelen om de laatste feestgangers weg te krijgen.

Binnen het aanvoerderscomité was er sprake van enige verdeeldheid voor wat betreft de man van de wedstrijd: zowel Visscher, als Tovar, als Kaarsgaren (Jeroen, red.) werden genoemd. Waar interim-captain Tovar vorige week zijn uitstekende optreden al met deze prominente titel bekroond zag worden, was hij het uiteindelijk zelf die besloot toch de man van het openingsdoelpunt de eer toe te kennen en nomineerde Visscher tot “Man of the Match”.