1 - 2

Laren 99 JO15-1

C-junioren, C1, Groep 2 07

5 maart 2015 19:00

Donderdagavond 5 maart 2015. Na een periode van rust en vakantie mocht de C1 de her geplande bekerwedstrijd op donderdagavond tegen de C1 van Forza Almere spelen. Als je vooraf voetbal.nl napluist dan kun je zeggen dat de twee teams aan elkaar gewaagd zijn. We hadden al eerder in de competitie tegen de C2 van Forza Almere gespeeld en deze gewonnen. De C1 van Laren was compleet en na onze warming-up zouden we om 19:00 uur beginnen. Het duurde net even wat langer eer wij begonnen aangezien men hesjes moest vinden en aantrekken, hoekvlaggen moest plaatsen etc.

Eenmaal alles gereed floot de scheids voor de aftrap. Forza Almere was gebrand en opgepept en vloog met het gehele team in de aanval. De mannen van Laren hadden het hierdoor direct moeilijk en stonden onder druk. We stonden zo’n beetje met de rug tegen ons doel. Gevaarlijk momenten, momenten om nagels te gaan bijten als je aan de zijlijn staat. Ondanks deze druk en gevaarlijk momenten kwam er geen tegendoelpunt. Langzaamaan kwamen we onder deze druk vandaan en konden we meer ons spel spelen. Vooral in de counter waren wij het meest gevaarlijk. Dat zorgde uiteindelijk voor twee doelpunten achterelkaar voor Laren. Dit alles nog in de eerste helft. Eerste doelpunt kwam door een voorzet van Jetze die door Gijs werd ingekopt. Het tweede doelpunt maakte Thomas door hem simpel in te schuiven. Ondanks deze voorsprong ging het spel over en weer en was het hard werken om het dicht te houden. Zo maakten Laren maakten zo nu en dan een overtreding en dat resulteerde dan in een vrijetrap voor Forza Almere. Zo was er eentje net buiten de 16 meter die men wist te benutten. Stand 1 tegen 2. Niet veel later rust en een momentje om even op adem te komen en ons voor te bereiden op de tweede helft.

Wat we konden verwachten was een tweede helft waar we met veel vechtlust en hard werken onze voorsprong niet uit handen moesten geven. En dat bleek ook zo te zijn. We stonden vaak onder de druk maar we hebben het achter dicht gehouden en soms toch nog een kans gehad om onze voorsprong verder te vergroten. Daarom tot de laatste minuut een zeer spannende wedstrijd die we vooral door hard werken en niet opgeven hebben gewonnen. Mijn complimenten voor de jongens van de C1 en op naar de volgende ronde in de beker!