Sporting 70 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 14

29 maart 2015 11:00

Op de druilerige zondagochtend van 29 maart was het de beurt aan Sporting 70 om het sportcomplex aan het Schuilkerkpad in Laren met een bezoek te vereren. Het duel tussen de fiere koploper van de competitie en de zich bij de middenmoot aangesloten zwart-witten was er één waar reikhalzend naar werd uitgekeken, maar welke achteraf helaas het einde betekende van de immer zo bejubelde reeks waarin Laren maar liefst 23 punten wist te verzamelen.

Het publiek had pas net de paraplu’s uitgeklapt en de zitplekken droog gemaakt of de wedstrijd leek al beslist: in de 7e minuut was het captain Andrea (Daniël, red.) die met een direct rode kaart de douches op mocht zoeken. Verontwaardigd werd er gereageerd, zowel in als naast het veld, want de diepe bal die dit noodzaakte bevond zich al lang en breed in de handen van keeper van Rosmalen. Helaas was de bril van de scheidsrechter van dienst ietwat beslagen en was hij resoluut in zijn besluit. Toen ook nog vedette Hooijberg, die in een breed uitgemeten interview in de Telegraaf afgelopen week zijn excuses aanbood voor zijn lakse houding tijdens het uitduel met Roda (1-1, red.), zag coach Flink Sr. zijn zorgvuldig opgestelde tactiek helaas in het water vallen.

Het duurde uiteindelijk tot de 19e minuut voordat de bezoekers de overtalsituatie wisten te benutten: via een strak voorgegeven bal vanaf de linkervleugel was het “Col-trui-Charlie” die de bal tegen de netten wist te krijgen. In het vervolg van de eerste helft was het opvallend genoeg Laren dat het betere van het spel had. De kansen waren niet groot, maar verdedigend kwam het niet of nauwelijks in de problemen. Dit kwam ook deels door de gebrekkige staat van het veld, waardoor Sporting zijn gewenste combinatiespel niet op de mat kon leggen. Met slechts één doelpunt was de ruststand bereikt en kon coach Flink Sr. zijn manschappen, onder het genot van een droog cakeje, kort toespreken. Hij roemde hierbij de verrichte arbeid, maar hekelde het gebrek aan slimmigheden binnen zijn ploeg. Saillant detail van de rustperiode was dat de eerder bekritiseerde scheidsrechter zich tot de captain van Laren wendde en het met hem eens was dat de gegeven rode kaart wat aan de zware kant was.

Afijn, Laren kon zich op gaan maken voor een pittige tweede helft, waarin het via straf verdedigen en een sporadische counter hoopte een punt aan het duel over te houden. Het werd hierbij in het zadel geholpen door het publiek, want kort in de tweede helft was het Tovar die in duel was met een aanvaller van Sporting. Daar het publiek dusdanig enthousiast reageerde op het fluitsignaal van de scheidsrechter, kreeg deze de indruk dat er was nagetrapt. Gevolg: een rode kaart voor de bezoekers. Met tien tegen tien ging het publiek er nog een keer goed voor zitten, hoewel het ondertussen van de hemel zeek. Met het inbrengen van Bakker en Kaarsgaren (Martijn, red.) hoopte Flink Sr. zijn ploeg van nieuwe aanvallende impulsen te voorzien, maar helaas werden deze verse krachten niet of nauwelijks in stelling gebracht. De grootste kans in de tweede helft kwam op naam van de als rechtsback opterende Vos die zijn schot helaas op de neus van de eerder genoemde Kaarsgaren zag belanden. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat Laren zich, als gevolg van de rode kaart, iets had overwerkt in de eerste helft. Hoewel de teams weer in evenwicht waren, was het Sporting dat het betere spel liet zien. Dit leidde niet tot grote kansen, waardoor het lang spannend bleef. Uiteindelijk duurde het tot tien minuten voor tijd dat de score verdubbeld werd: een corner werd door de Larense defensie niet goed ingeschat en bijzonder lullig tegen de touwen gekopt. De reactie van de bezoekers was vervolgens veel zeggend, want het gejuich dat zich uit de rood-gele kelen ontsteeg was in Eemnes, zo bleek uit geluidsmetingen, te horen.

Laren leek moegestreden en probeerde met zijn laatste krachten nog om aan te sluiten. Het leek te laat, de handdoek leek geworpen en dus was het slotakkoord voor de sportieve spits van Sporting: via een strakke voorzet kon deze zowel de Larense defensie, als de Larense doelman in de korte hoek verschalken met een duik-kopbal om door een ringetje te halen. Eindstand: 0-3.

In de kantine was het naderhand Dop Bakker die bij de mannen van Laren alsnog een glimlach op het gezicht toverde: ter gelegenheid van haar 60e verjaardag voorzag zij de achtergebleven spelers en supporters van een traktatie. Toen Fietje ook nog met frikadellen ging gooien was het feest helemaal compleet.