5 - 1

Nederhorst 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 14

12 april 2015 11:00

Na een weekend van rust en een week waarin een zeer gezellig teamuitje plaatsvond, stond de wedstrijd tegen Nederhorst op het programma. Een wedstrijd met als inzet: "mee blijven doen". Na vele speculaties door verschillende media, moest het vandaag gaan gebeuren.

Onder een blakend zonnetje betraden de Matadoren van Laren om 10:20 het veld voor de warming up. Nadat Ron Roetman de laatste oneffenheden op het toch redelijk hobbelige veld had bijgewerkt, kon er gestart worden met het altijd felle positie spel.

Met zwetende voorhoofden keerde Laren richting kleedkamer, waarna coach Jeroen Flink zijn mannen oppepte. Kreten als inzet, passie en beleving waren zoals vaker dit seizoen, weer het devies. Maar vooral tactisch werden de punten op de i gezet. De omschakeling, vleugels inspelen en beweging op het middenveld werden extra onder de aandacht gebracht en als opdrachten meegegeven voor deze beladen wedstrijd.

Na de peptalk ging Laren vol goede moed richting het veld. Na een gewonnen toss van derde aanvoerder Damian Tovar, begon Laren goed en fel aan de wedstrijd.

Vele plaagstootjes en messcherpe counters leidde uiteindelijk tot een goede bal vanaf de linkerkant ingeschoten door Joris Flink... dit schot werd echter afgeslagen en vervolgens heerlijk verzilverd door Damian Tovar! De controlerende middenvelder twijfelde geen moment en schoot de bal zeer bekeken met zijn chocolade been in de verre hoek. Een beauty, die dus zorgde voor een vroege voorsprong en het uitzinnige publiek tot luidkeels gejuich bracht.

Na de openingstreffer wilde Laren verder gaan. Vele aanvallen werden net niet verzilverd en vaak werd de eindpass niet gegeven. Na 30 minuten werd Jeroen Kaarsgaren diep gestuurd. De boomlange spits schoot de bal simpel langs de doelman. Helaas floot de scheidsrechter na overleg met zijn, overigens zeer partijdige, grensrechter voor buitenspel.

Toen de 1-0 voorsprong werd gekoesterd en er als collectief werd verdedigd, was daar toch Nederhorst met een plaagstootje. Een vlammend afstandsschot werd geweldig gepareerd door Ingmar van Rosmalen.

Laren ging de rust in met een verdiende voorsprong. Bij Coach Flink heerste vooral optimisme en Laren was overtuigd dat het winnend van het veld zou komen.

Laren, opnieuw op scherp was gezet, kwam in de tweede helft met frisse versterking in de vorm van Dave Bakker en Thomas Roest (A1) het veld in. Met nog meer drive en passie dan wat we in de eerste helft al gepresenteerd hadden gekregen stoomden de gretige Laren spelers voort.

Met veel aanvalsdrang liet Laren zien wat het in zich had. Na ongeveer 50 minuten voetballen was er een afstandsschot van Joris Flink. De bal werd vanaf de linkerkant net buiten het 16 meter gebied met een krul ingeschoten en door de wind draaide de bal verraderlijk richting het doel. De zeer zwakke doelman had geen antwoord op het zondagsschot en kon de 2-0 niet voorkomen. Karakteristiek juichen (...) volgde en Laren wist dat het vandaag ging winnen.

Niet veel later mochten we genieten van een soepel lopende aanval over veel schijven. Na goed doorspelen op het middenveld werd de bal naar de rechterkant gespeeld. Myron de Wit, die in de tweede helft als rechtsbuiten geposteerd werd, gaf de bal uiterst nauwkeurig richting het klokkenspel van de inlopende Kaarsgaren. De spits wist echter wel raad met deze kans en legde de bal, rommelend, in de kruising. "Een aanval uit het boekje" brulde de trotse coach vanaf de zijlijn.

Na een verdiende 3-0 voorsprong probeerde Laren om de score nog verder uit te breiden. Vele pogingen volgde. Afstandsschoten van onder meer Marlon Schneller, Aleks van Iperen en Damian Tovar zorgde voor gevaar.

In de slotfase was daar weer een afstandsschot. Ditmaal weer van de eerder genoemde Aleks van Iperen. Een heuse zwabber bal. De keeper grabbelde de bal uit het doel maar kon in tweede instantie niet voorkomen dat Jeroen Kaarsgaren de bal in het doel werkte; 4-0 maar liefst.

Na dit moment liet Laren de teugels een beetje vieren. Dit bood Nederhorst de gelegenheid om tot aanvallen te komen, en uiteindelijk zelfs het net te vinden. De plaatselijke dribbelaar verschalkte keeper Ingmar van Rosmalen met een hakbal.

Na dit doelpunt werd Laren weer even wakker en bouwde door. Het slotakkoord was voor spelverdeler Damian Tovar. Na een geweldige pegel vanaf de rechter kant door Myron de Wit, moest de keeper lossen en kon de bal á la Kolbein Sigtorsson worden binnen getikt. 5-1 betekende tevens de eindstand.

Laren doet, zoals coach Jeroen Flink insinueerde, "weer mee". Het kan weer naar boven kijken. 'Ik ben trots op mijn jongens. Er is gestreden vanaf minuut 1. Taken werden uitgevoerd en we hebben bij vlagen verzorgd voetbal laten zien. Europees voetbal lonkt, en wij zullen daar uiteraard alles aan doen!' Aldus coach Flink.

Volgende week neemt Laren 2 het op tegen het moeizaam presterende SV Baarn 2. Gelegenheidsaanvoerder Damian Tovar wil kostte wat kost winnen: 'we zitten in een "winningmood", en ik denk dat we heel ver kunnen komen. Uiteraard zijn er punten van kritiek maar ik denk dat we de laatste tijd hebben laten zien, dat we thuis horen op een Europees podium.'