B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 03

3 oktober 2015 12:45

Scheidsrechter

Stroe, F. van

Zaterdag 3 oktober 2015. Deze zaterdag mochten we uit richting Utrecht. Sporting ’70 staat een aantal plaatsen hoger dan Laren en heeft 2 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren.  Op papier dan ook geen makkelijke tegenstander maar aan de andere kant is Laren steeds sterker aan het worden. Dus eens zien waar we nu staan. Zoals op de foto’s is te zien, de jongens van Sporting ’70 eten naar ik vermoed voldoende vlees en spinazie. Toch bij aanvang van de wedstrijd werd Laren hierdoor niet uit balans gebracht. Het was eerder bij onnodig balverlies dat Sporting ’70 voor gevaarlijke situaties zorgden. En zo kwamen we ook 1-0 achter. We waren gewaarschuwd. Aan inzet ontbrak het zeker niet, de mannen tikten daarnaast lekker over en zo nu en dan kwamen we gevaarlijk voor het doel van Sporting ’70. De keeper van Sporting ’70 stond goed te keepen, maar bij een mooie bal van rechts wisten we hem te passeren maar een speler op de doellijn wist de bal nog net tegen te houden. Het zat ons even niet mee.

Rust en tijd voor ranja met een rietje. Eerste helft ging goed maar tweede helft moesten we sneller de ruimte opzoeken, eerder het spel verleggen.

Tweede helft ging Laren goed van start. We hadden meer controle op het spel, pakte de ruimte en zo kwamen we ook steeds meer op de helft van de tegenstander. Sporting ’70 was daardoor minder gevaarlijk geworden en eenmaal in balbezit meer van de lange bal naar voren. Ondanks de druk van Laren wist Sporting ’70 wel hun tweede doelpunt te scoren. Spits stond niet goed gedekt, kreeg de lange bal en kon hem inprikken. 2-0 met nog ruim een half uur te spelen. De spelers van Laren lieten hun koppies niet hangen maar zette hun schouders eronder. Hierdoor werd de druk van Laren alleen maar groter en dat zorgden voor steeds meer kansen. Zo wist Nick onze eerste treffer te maken. 2-1 en dat gaf ons extra hoop. Voorhoede in combinatie met middenveld maakten mooie combinaties en acties maar stuiten vaak bij het doorkomen op de goed spelende keeper. Kans op de gelijkmaker werd steeds groter maar het moest dan wel even gebeuren. Maar uiteindelijk vlak voor tijd wist Gijs mede door het niet goed timen van de keeper de bal over de keeper heen te koppen. Zo vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker (2-2).

Een terechte uitslag door hard werken en steeds beter voetbal. Als we nog 10 minutes hadden mogen doorspelen was de kans groot geweest dat we met 3 punten naar huis waren gegaan. Topprestatie van de jongens! Volgende week zaterdag thuis tegen DOSC.