B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 03

28 november 2015 12:00

Scheidsrechter

Overbeek, J.A.R. van

Deze zaterdag thuis tegen de B1 van AFC Quick 1980 uit Amersfoort. AFC Quick 1890 staat 2 punten voor op Laren dus ook voor deze ploeg een belangrijke wedstrijd. Laren moest het ditmaal zonder Nick en Koen klaren. Maar zo konden we wel gebruik maken van Leandre van de B2. Voorbespreking in kleedkamer 2; compact spelen, geen ruimte geven, naar voren voetballen en pak die momenten om een aanval te starten.

Na de warming-up en rondje van de scheidsrechter konden we ook daadwerkelijk van start.  AFC Quick 1980 heeft net zoals Laren veel eerstejaars spelers, dus dat zorgde ervoor dat het op fysiek vlak een gelijkwaardige tegenstander was. Qua spel was AFC Quick 1980 iets vaker aan de bal, maar konden ook weer niet echt in hun spel komen en het spel ook daadwerkelijk bepalen. Laren was daarentegen wat minder aan de bal, vaker in de verdedigende mode, wat onrustiger aan de bal maar gaf op haar beurt ook weer geen echte kansen weg. Wat wel gezegd kan worden en wat duidelijk beter ging ten opzichte van de vorige wedstrijd, was de vechtlust van de jongens van Laren. AFC Quick 1980 was de eerste helft alleen gevaarlijk bij hun corners en vrije trappen. Jeffrey plukte bij één van deze vrije trappen de bal mooi uit de linkerhoek. Laren had ook niet echt uitgespeelde kansen. Dus zo gingen we met 0-0 de rust in.

Tweede helft kreeg Laren nog iets meer ruimte om te spelen al was ons spel vaak te onrustig en niet precies genoeg. Wat hielp was de irritatie bij de tegenstander. Het ging niet zoals men had verwacht/had gehoopt. Dus veel praten en opmerkingen plaatsen. Dat zorgde er uiteindelijk zelfs voor dat een speler van AFC Quick 1980 met een rode kaart van het veld moest. Het moment om toe te slaan. Tweemaal door een prima actie van Leandre kwam Thomas in de positie om in te schieten. En dat resulteerde in 2 doelpunten voor Laren. AFC Quick 1980 was niet meer in staat om echt terug te slaan en zo moesten de heren uit Amersfoort met lege handen naar huis.

Proficiat aan de jongens van de B1 die door hardwerken en koppie blijven gebruiken deze overwinning naar binnen hebben gesleept.