B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 03

5 december 2015 12:00

Scheidsrechter

Faessen, J.C.

Ook deze zaterdag mochten we thuis balletje trappen en ditmaal tegen de B1 van NVC. Tegen NVC hebben wij al eerder mogen spelen. Toen 0-0 weten te houden. NVC staat met 7 punten verschil een aantal posities boven Laren.

Omdat we door blessures en ziekte geen echte rechtsbuiten voor handen hadden en we enige druk van NVC konden verwachten, hielden we er een iets andere tactiek op na. Nick en Frank naast elkaar op het middenveld om zo een front te vormen.  Na praatje pot, de warming-up en scheidsrechter zijn verhaal mochten we van start. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd liet beginnen werd Laren verrast door een tegendoelpunt. Binnen nood time wist NVC door te breken en met een beetje geluk via binnenkant paal te scoren. Binnen een paar minuten van 0-0 naar een 0-1 achterstand.

Nu was het krabbelen achter de oren en hopen dat de jongens van Laren nu wakker geworden waren. Dit was in ieder geval geen goede start. Gelukkig wist Laren zich te herpakken en zat er voldoende spel in om een kans te maken op een gelijk spel. En zo wist Laren toch enigszins onverwachts binnen een aantal minuten op gelijkspel te komen. Door druk te zetten was de achterhoede en vooral de keeper van NVC uit balans geraakt en speelde de bal in de voeten van Nick. Nick wist hem vervolgens koelbloedig in te prikken. En zo stond het 1-1.

Laren was duidelijk wakker geworden, toonde voor de volle 100% inzet en zorgde zo nu en dan voor een mooie combinatie. Zo kwam Laren veel meer in haar spel en kon NVC niet echt het spel bepalen (zoals de voorgaande wedstrijd). Een spannende pot om naar te kijken met aan beide kanten zo nu en dan acties en kansen.

Tweede helft bleef Laren voetballen en kwam NVC niet verder dan de achterhoede van Laren. Ons tweede doelpunt kwam vanuit een corner. Tibo kwam vanuit de 16 meter en sprong boven de rest uit en wist hem feilloos en hard in te koppen. Zie één van de bijgevoegde foto’s en zo was het 2-1 voor Laren. We waren er natuurlijk nog niet. Vooral de centrale middenvelder van NVC kon gevaarlijk zijn. Maar ondanks druk en acties van NVC wist de achterhoede van Laren de boel dicht te houden. Dat zorgde voor ruimte aan de andere kant en zo kwamen wij door snel te counteren en druk te zetten op 3-1 voorsprong. Nick wist op het juiste moment door te lopen op de keeper en zorgde voor ons 3de doelpunt.

NVC probeerde nog wel maar het was duidelijk gebeurd. Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af en hadden we nu definitief de 3 punten in de pocket. Zo voor de winterstop een prima afsluiting van de eerste reeks wedstrijden. Complimenten aan de jongens die er alles aan hebben gedaan om tot dit resultaat te komen! Verder wil ik Hans de Meijer bedanken voor de mooie kiekjes.