12 maart 2016 12:00

Scheidsrechter

Faessen, J.C.

Deze zaterdag mochten we thuis tegen Baarn.

Aangezien we net zoals Baarn in de gevarenzone zitten was dit een wedstrijd die gewonnen moest worden. Belangrijk daarbij was geconcentreerd voetballen, duels winnen en op basis van controle op de wedstrijd doelpunten maken.

Ik kan melden dat we ondanks de overwinning vooral de eerste helft lang niet zo geconcentreerd voetbalden en zo op achterstand kwamen. Het spel ging over en weer. Ook voor Baarn was dit een wedstrijd die mogelijkheden bood. Dus die waren net zo gebrand als Laren om punten te verzamelen. Onze eerste tegendoelpunt kwam door een vrije trap van Laren die te simpel in de voeten van Baarn belanden en zo konden counteren. De spits van Baarn ronden hem zonder enige twijfel af.

Laren kreeg op haar beurt ook een aantal kansen. Zo tweemaal vlak voor het doel van Baarn een kans maar die niet werd benut en zo stonden we nog steeds op 0-1 achterstand. En we kwamen nog verder in de problemen door als achterhoede te eenvoudig de bal te verspelen waarna de voorhoede van Baarn een tweede doelpunt wist te maken. En zo stond Laren met een 0-2 achterstand wel heel ver van een mogelijk overwinning.

Laren kreeg in de laatste 10 minuten van de eerste helft meer controle op de wedstrijd al werd dat niet gelijk omgezet in doelpunten. Maar zo kregen de jongens wel weer het vertrouwen en er was nog voldoende tijd om wat terug te doen.

Tweede helft was meer voor Laren al was er nog steeds voldoende dreiging vanuit Baarn. Laren speelden nu veel meer op de helft van de tegenstander, veel meer combinatie voetbal en de ruimtes gebruiken. Door gedurende de wedstrijd meer aan de bal te zijn, kregen de jongens van Laren steeds meer kansen. Zo ook ons eerste doelpunt. Thomas Marrink wist een afvallende bal op zijn slof te nemen en in het doel te prikken. 1-2 was de stand nu. Tweede doelpunt kwam weer van Thomas Marrink. Thomas nam in één keer een cornerbal op zijn slof en ging snoerhard in het doel van Baarn. De jongens van Baarn stonden en keken ernaar. 2-2 was de stand en nu werd het wel heel spannend. Het was erop of eronder.

Xaffie die nu de linksbuiten positie vervulde kreeg de bal mooi mee en wist toch vanuit een redelijk moeilijke hoek hem langs de keeper te spelen en te scoren. Door inzet en blijven geloven stonden we nu op 3-2 voor. Maar het was nog niet gespeeld. Baarn zette alles op alles om weer gelijk te komen en dat zorgde toch voor de nodige momentjes. Maar we hielden het dicht achterin. En zo konden we elkaar feliciteren na het laatste fluitsignaal.

Ik wil Roderick en Jetze van de C1 nog bedanken voor hun inzet en bijdrage. Goed gespeeld net zoals de mannen van de B1.