B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 03

9 april 2016 15:00

Scheidsrechter

Roseboom, K.O.

We hadden deze wedstrijd al qua tijd naar achteren geschoven zodat de mannen voldoende tijd hadden om wakker en scherp te zijn. Maar ook dat hielp ons in de eerste fase van deze wedstrijd niet.

Een belangrijke wedstijd voor beide teams omdat beide in de gevarenzone zitten en elke punt kunnen gebruiken. We kennen Graveland van de wedstrijd uit, een fysiek sterke ploeg die er voor de volle 100% voor ging en Laren toen met 0 punten naar huis heeft gestuurd. Dus duidelijk alle ingrediënten voor een pittig en spannend potje voetbal.

Bij aanvang van de wedstrijd ging het zoals voorspelt. Graveland ging voor de volle 100% en Laren deed haar best. Qua duels en acties ging het dan ook redelijk gelijk op al was Graveland iets meer aan de bal dan Laren. Waar het fout ging was in de achterhoede. Niet scherp genoeg zijn en je tegenstander niet voor kunnen zijn. Zo kregen wij in de eerste helft 2 tegendoelpunten tegen en zou het nog een heel karwei worden om dit weer glad te strijken.

Met rust in de kleedkamer de jongens opgepept, alles willen geven om gelijk te komen. Boodschap was duidelijk en overgekomen. Jetze Nordemann en Lucas de Wijze van de C1 ingebracht om aanvallender te kunnen gaan voetballen.

En zo met de wind in de rug bij aanvang van de tweede helft ging Laren sterk van start. Gelijk druk zetten en geen centimeter ruimte willen geven. Dat wil niet zeggen dat Graveland geen kansen kreeg. Maar Laren zorgde wel dat Graveland een groot deel van de tweede helft naar achteren werd geduwd. Zo kwam er veel meer dreiging en acties vanuit Laren.

Eerste doelpunt kwam door het omlaag trekken van Gijs in de 16 meter. Strafschop voor Laren. Xaffie bleef cool en scoorde beheerst. 1-2 was de stand.

Door gedreven en aanvallender te voetballen kwamen er meer kansen. Tweede doelpunt kwam door aanval van rechts waar Gijs een lobje over de keeper gaf maar net voorlangs het doel ging en Thomas Wenke nog net voor de tegenstander hem wist weg te maaien wist in te tikken. 2-2 gelijk.

We waren er nog lang niet. Graveland was duidelijk minder in de aanval maar als ze eenmaal voor het doel van Laren kwamen was het vechten voor de bal om uit onze 16 meter te komen.

Door toch steeds makkelijker te gaan voetballen, meer combineren, ontstonden er meer kansen en zo een actie van rechts die uiteindelijk Jetze vanuit een moeilijke hoek wist in te schieten. 3-2 voor Laren met nog denk zo’n 10 minuten voetbal.

Voor Graveland was het er nu erop of eronder en dus alle zeilen bijzetten voor Laren om deze voorspong vast te houden. Deze laatste minuten duurde lang, alles werd gegeven, de mannen kregen kramp of waren op, maar hielden als team stand. Eindsignaal welke als muziek in de oren klonk en daarmee als eindstand 3-2 voor Laren.

De jongens van de B1 met invallers van de C1 hebben een ongelooflijke prestatie neer weten te zetten. Petje af mannen en nogmaals gefeliciteerd!