2 - 3

Laren 99 3 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse 17

13 september 2015 13:00

Na beladen bekernederlagen thuis tegen Hoogland 4 en uit tegen NVC 3, respectievelijk 2-4 en 2-1, stond voor zondag 13 september het eerste competitieduel voor het nieuwe Laren 3 op het programma. De Technische Commissie, als ook de spelers van de Larense selectie, hadden besloten de voetbaljaargang 2015/2016 met drie teams te beginnen, mede door de aanwas vanuit de A-junioren, maar ook door enthousiastelingen die van andere clubs aansloten. Blijkbaar was het succes van de Noord-Hollandse vereniging ook in het oosten van het land niet onopgemerkt gebleven, want geruchten over afgewezen oud-eredivisievoetballers deden zich de ronde. Echter, dat is puur speculatief en u leest geen column in de Privé. Afijn, door afwezigheid van leider Walter Bout stond gelegenheidsleider (-lijder) Andrea Sr. voor de groep en die gaf als opdracht mee: positief coachen! Redenen hiervoor waren het pessimisme en negativisme dat in de voorgaande duels de boventoon voerden. Met bier en Snickers in het vooruitzicht maakten de basis elf (zie kader, red.) zich op voor het duel met de tot dan toe onbekende tegenstander. Onze verslaggever was ter plaatse.

Dat Laren 3 een nieuw team is, dat was in de beginfase van de wedstrijd duidelijk te merken. Miscommunicatie, slordig balverlies en slappe duels leidden ertoe dat de Grieks getinte tegenstander vroeg in de wedstrijd de leiding nam: na een verre uittrap van de doelman keken zowel Andrea (Daniël, red.) als Broere toe hoe uiteindelijk Wijntjes als laatste redmiddel op moest treden, maar ook dat bleek tevergeefs. Leider Andrea Sr. zag de “koppies al zakken” en brulde zijn longen leeg ter motivatie en eiste concentratie van zijn ploeg. Het hielp. Laren kwam beter in de wedstrijd en kon zelf aan aanvallen gaan denken. Met name van de linkerkant, waar debutanten Roest (Michiel, red.) en Van der Spank zich bezigden, ging veel dreiging uit. Het duurde dan ook niet lang voordat Laren kansen mocht aantekenen waarbij de grootste voor Nawazandeh was, die vanaf randje zestien net langs de paal schoot. Niet veel later waren het de tenen van, eveneens debutant, Troeder die vervloekt werden, want die waren net te kort om een scherpe voorzet van rechtervleugel aanvaller De Wit te toucheren. Kort voor rust viel uiteindelijk de gelijkmaker. Door kordaat handelen van de uitstekend fluitende scheidsrechter kreeg Laren een corner. In de consternatie die ontstond was de defensie van DHSC niet op orde, de corner werd voorgetrokken, kwam uit bij Roest en die schoot onberispelijk raak. Ruststand:  1-1!

In de rust lag er voor de Larense formatie een versnapering klaar. De puntjes werden nog eens op de i gezet en Matulessy en Nawazandeh ruimden het veld voor respectievelijk A-junior Hoogwerf, ook wel El Nino genoemd (een subtiele verwijzing naar het wonderkind Fernando Torres die furore maakte bij Liverpool, maar daarna nooit echt meer uit de verf kwam), en debutant Franken (Desley, red.).

Ook DHSC had enkele tactische omzettingen gedaan, waarvan het resultaat direct in de tweede helft merkbaar was. Er werd meer op de man gespeeld, duels werden feller, er werd harder geschreeuwd en dit alles kwam niet ten goede aan het niveau. De eerste kansjes waren nog voor de thuisploeg, maar het was Laren dat op voorsprong kwam. Een vrije trap op de middenlijn werd op de diepgaande verdedigende middenvelder Andrea (Guido, red.) gegeven. Er werd gevlagd voor buitenspel, de wereld stond stil en in slow motion kwam de bal op het gladde haarloze hoofd, waardoor deze simpel in de hoek van het doel eindigde: 1-2! Protesten van de tegenstander mochten niet baten en zo zat Laren in een zetel. Conditioneel gezien was er heel wat aan te merken op beide ploegen en hierdoor werden de ruimtes almaar groter. Het was Laren dat hier het eerst van profiteerde: via de snelle vleugelaanvallers kwam de bal via de kluts voor de voeten van topscoorder Roest die hem met pijn en moeite uiteindelijk langs de bonkige keeper wist te plaatsen. Wat volgde was een slijtageslag. De kansen gingen naar DHSC, maar telkens stond de Larense defensie, keeper Wijntjes en zelfs de paal in de weg. Dit ging ten koste van Broere die zijn hamstringblessure weer roet in het eten zag gooien. Ook Roest was moegestreden en zo werden beide sterkhouders gewisseld voor respectievelijk Matulessy en Nawazandeh. Het was uiteindelijk een penalty die de thuisploeg aan de aansluitingstreffer moest helpen. Met nog 10 minuten te spelen was het pompen of verzuipen voor de zwart-witten. De emoties liepen hoog op, dus toen de scheidsrechter voor het eindsignaal floot was de opluchting en euforie groot. Tegen ieders verwachting in had het derde zijn eerste competitiewedstrijd gewonnen “..en dat smaakt zeker naar meer!”, aldus Man of the Match Roest, die met twee doelpunten en een assist een belangrijk aandeel had in de eerste uitzege van het seizoen. Komende zondag wacht een thuiswedstrijd om 14:00 tegen DWSV 3.

Opstelling 1e helft v.l.n.r.: Wijntjes; Schneller, Broere, Andrea (Daniël, red.), Matulessy; Roest, Andrea (Guido, red.), Nawazandeh; Van der Spank, Troeder, De Wit.

Opstelling 2e helft v.l.n.r.: Wijntjes; Hoogwerf, Broere, Andrea (Daniël, red.), Schneller; Roest, Andrea (Guido, red.), Franken; Van der Spank, Troeder, De Wit.