Datum

27 september 2015 13:00

Accommodatie

Onbekend

Op voorhand een affiche om de spreekwoordelijke vingers bij af te likken en dat bleek na 90 minuten topvoetbal maar weer eens te meer. Na het emotionele debacle van vorige week (2-4 verlies tegen DWSV, red.) was het de taak van het trainersgilde om te zorgen dat het derde van Laren weer goed voor de dag zou komen. Uiteindelijk werd het de zondag van de Franken’s, want waar Joey Franken zijn ploeg aan een 1-0 overwinning hielp (SV Laren ’99 1 - De Meer 1 1-0, red.), was het Desley Franken die met twee doelpunten een groot aandeel had in de ogenschijnlijk simpele overwinning.

Traditiegetrouw werd de tos verloren op het kunstgrasveld in Utrecht en daarom was de aftrap aan de bezoekers uit Laren. Het devies was om af te wachten hoe de tegenstander zou spelen, maar al gauw bleek dat de Noord-Hollandse formatie hoog druk kon zetten zonder daarbij zelf echt in de problemen te komen. Dit resulteerde dan ook in het eerste doelpunt van de wedstrijd, tegelijk ook het eerste doelpunt van nieuwbakken spits, Mathijs Troeder. Het schijnt dat de scouts van Manchester United tevreden naar Engeland terugkeerden. Na dit doelpunt ging het spel van Laren nog beter lopen, want zoals linksback Schneller terecht aangaf “de eerste 30 minuten van de wedstrijd, waarin de spelers in de bal kwamen en gelijk door bewogen, waren een genot om naar te kijken!”. Laren reeg kans aan kans, maar Roest (Michiel, red.) zag zijn kopballen gekeerd worden en de vizieren van Van Ieperen, Nawazandeh en zelfs Broere stonden niet op scherp. Het duurde uiteindelijk tot 10 minuten voor rust voordat de zwart-witten de score verdubbelden: na goed op de been te zijn gebleven was het uiteindelijk de eerder genoemde Franken die met een pegel van ongeveer 20 meter de keeper wist te verschalken. De vergelijking met CR7 werd gauw gemaakt, maar waarschijnlijk meer door de manier waarop de gelegenheidslinksvoor zijn doelpunt vierde. Na het tweede doelpunt leek de concentratie weg te ebben en kreeg de thuisploeg de kans om wat meer in de wedstrijd te komen. Enkele overtredingen op het middenveld konden niet voorkomen dat ook Kampong zijn kansjes kreeg. Uitstekend optreden van Wijntjes voorkwam de aansluitingstreffer, maar helaas moest de kleine doelman uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de twee-meter-lange Utrechtse verdediger die via een corner binnen kon koppen. Ruststand: 1-2!

Zoals het een goed coach betaamt kwam Andrea Sr. voor de dag met een welkome versnapering. De welbekende bananen, maar dit keer ook KitKats, deden de spelers van Laren goed. De leergierige Hoogwerf kwam als vervanger voor Matulessy binnen de lijnen.

Het vloeiende combinatiespel dat in de eerste helft werd tentoongespreid, werd moeiteloos in de tweede helft weer opgepakt. Kampong leek moegestreden en dat bood Laren de mogelijkheid de voorsprong verder uit te breiden. De 1-3 kwam op naam van opnieuw Franken die op aanraden van captain Andrea (Guido, red.) een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied opeiste en hem beheerst, maar beslist, binnenschoot. Met een verhouding van 37 om 6 voor wat betreft het aantal kansen in de tweede helft, was het een wonder dat er niet meer werd gescoord. De ijverige spits van Kampong kon voorin geen vuist maken tegen de goed georganiseerde defensie en dus was het wachten op meer doelpunten aan Larense zijde. Het slotakkoord was uiteindelijk voor El Nino, de ijverige A-junior had de rechtsvoor van Kampong in z’n broekzak zitten en kon ook zelf aan aanvallen denken. Dit beloonde hij uiteindelijk met een soepele dribbel langs twee tegenspelers, om vervolgens loeihard het laatste doelpunt van de wedstrijd binnen te schieten: 1-4! De linksback leek er zelf van te schrikken, maar kon uiteindelijk een lach op z’n gezicht niet onderdrukken.

Door de overwinning kroop het door negativisme geteisterde Laren 3 op naar de 4e plek. Een knappe prestatie voor een team dat net zijn draai begint te vinden. Komende zaterdag wacht het Larense Oktoberfest, waar helaas een deel van de selectie zich ongetwijfeld van zijn beste kant zal laten zien, en zondag wacht het ongeslagen UVV 3, dat op dit moment op nummer 1 staat met 19 doelpunten voor en 5 tegen.