Laren 99 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 14

6 november 2016 14:45

Abcoude 6 - Laren 99 2 0 - 7 ( 0 - 6 )

“Als die eerste drie doelpunten niet vallen, dan is het een hele andere wedstrijd” aldus analyticus Kenneth Perez in de studio van Fox Sports. En daar zat misschien wel het pijnpunt voor de mannen van Abcoude, want het was spits Broere aan Larense zijde die in de eerste zeven minuten verschrikkelijk van leer trok en met drie doelpunten zijn visitekaartje afgaf. “En dan te bedenken dat ie na 20 minuten naar de kant werd gehaald vanwege een slepende hamstringblessure. Ongelooflijk. Wie is Dolberg?”.

Het was Laren dat na het eerste fluitsignaal direct uit de startblokken schoot. Met een ijzersterk middenveld kwam de Larense defensie niet in problemen, waardoor alle focus op het aanvalsspel gelegd kon worden. Het duurde niet lang voordat Van Ieperen in Broere het eindstation vond van een heerlijke aanval. Het bleek een opmaat naar meer. Nog geen vier minuten later werd het recept herhaald, de middenvelder de aangever en de spits de beul, en werd de vergelijking met Özil en Giroud maar weer eens gemaakt. De vraag is dan: zit hoofdtrainer Fred Roest te slapen? “Je moet ook kijken naar wat er al in het eerste speelt..” begint Bruggink zijn relaas “..en helaas zijn dat voor een Van Ieperen of een Flink Jr. jongens als Hop en Hoofd die het klappen van de zweep al jaren meemaken.” Het laatste wapenfeit van Broere voordat hij naar de kant werd gehaald was de 0-3, ditmaal op aangeven van Resing.

Na het derde doelpunt bleef het even rustig en leek Abcoude meer in zijn spel te komen. Een corner in minuut 12 zou het kantelpunt van de wedstrijd hebben kunnen worden, maar de thuisploeg kon met een kopbal op de paal het geweld van de zwart-witten niet onderdrukken. Het was voor trainer Mohamed Akkarouid reden om zijn ploeg weer op scherp te zetten. En dat resulteerde effect. Het duurde relatief lang tot het volgende doelpunt viel, maar in minuut 29 vond opnieuw Van Ieperen een aanvaller, Resing, die beheerst binnenschoot.

Het vijfde doelpunt was misschien wel het mooiste. Na een fluwelen aanval over meerdere schijven, was het Garabet, de vervanger van Broere, die Resing met een hakbal in stelling bracht. Resing verloor nooit het overzicht en trachtte met zijn mindere linker Flink Jr. in stelling te brengen. Dat lukte. Laren kwam in het vervolg van de eerste helft nauwelijks meer in de problemen en kon zijn voorsprong via Resing op aangeven van Kaarsgaren (Martijn, red.) uitbreiden naar 0-6.

In de tweede helft was het Andrea (Guido, red.) die na een absentie van vier maanden zijn rentree mocht maken binnen het elftal. Hij verving Van Ieperen. Daarnaast vervingen Andrea (Daniël, red.) en Mulder respectievelijk Cremers en Flink Jr. Het publiek ging er maar weer eens lekker voor zitten, maar het geweld zoals in de eerste helft werd niet geëvenaard. Met een volledig vervangen middenveld en een voorsprong van 0-6 leken de bezoekers niet in staat door te drukken en de score verder uit te breiden. In plaats daarvan lukte het de thuisploeg wat meer in zijn spel te komen, waarbij echt grote kansen uitbleven. Aan Larense zijde wilde de laatste pass niet aankomen. De scheidsrechter hielp de thuisploeg een handje, want vrijwel elk discussiepunt werd in het voordeel van Abcoude beslecht. Het slotakkoord kwam op naam van Schneller, die in het gehele duel net de precisie miste of zijn inzetten gekeerd zag worden. Hij promoveerde een diepe bal van centrale verdediger Visscher tot doelpunt en haalde daarmee alsnog zijn gram. Wie bij een 0-7 overwinning in ieder geval bij één team alleen maar lachende gezichten verwacht te zien heeft het mis. Teleurstelling overheerste. Echter, met het bijschrijven van drie punten doet de Noord-Hollandse formatie nog volop mee om de bovenste plekken in de vierde klasse 14.