Nederhorst 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 14

5 februari 2017 13:30

SV Laren ’99 2 - V.V. Nederhorst 2 4 - 0 ( 2 - 0 )

Laren 2 is voortvarend aan de tweede seizoenshelft begonnen. Dat is de conclusie na de derde overwinning in het nieuwe jaar. Respectievelijk Ilpendam (beker, 1-2 red.), APWC (competitie, 1-3 red.) en Nederhorst (competitie, 4-0 red.) werden verslagen. Het lijkt erop dat trainer Akkarouid het tweede elftal eindelijk tot een geoliede machine heeft weten te smeden. Niet alleen is het voetbal naar een hoger niveau getild, de “over mijn lijk”-mentaliteit lijkt zich ook bij iedereen gemanifesteerd te hebben. Ook bij het publiek is dit niet onopgemerkt gebleven, want met een bezoekersaantal van 14 op een doodgewone zondagmiddag zijn er toch een aantal records verbroken. Onze verslaggever was ter plaatse.

Het is een keer niet de dag van tandem Resing/Broere geworden. Natuurlijk waren ook zij opnieuw belangrijk binnen het team, maar zowel Morsink, als Mulder lieten zich nadrukkelijk gelden in de thuiswedstrijd tegen middenmotor Nederhorst. Eerstgenoemde leidde de defensie van de zwartwitten weer eens naar een clean sheet, maar was met een goal en een assist ook voorin belangrijk. Laatstgenoemde betaalde het vertrouwen van de trainer met twee assists meer dan uit. De thuisploeg schoot uit de startblokken, want na vijf minuten voetballen stond het al 1-0. Helaas stokte toen de motor enigszins. Het veld, dat tegen ’s Graveland voor de winterstop nog positief uitpakte (8-1 winst, red.), was drassig en daardoor moeilijk te bespelen. Ballen stuiterde op, passes kwamen niet aan en dat deed het vertrouwen van de nummer vier van de competitie niet goed. Sterker nog, het grootste deel van de eerste helft was in het voordeel van de bezoekers, waarbij Van Rosmalen enkele belangrijke reddingen moest verrichten om geen tegentreffer te incasseren. Wetende dat de bonkige keeper slechts enkele uurtjes rust had gehad, de oorzaak hiervan zal verder niet gespecificeerd worden, maakte het des te imposanter hoe hij van de ene naar de andere hoek zweefde. Tegen het einde van de eerste helft leek Laren aan het veld gewend te zijn en door te hebben dat lange ballen niet zouden leiden tot het gewenste resultaat. Kort combinatiespel zorgde ervoor dat de thuisploeg weer wat grip op de wedstrijd kreeg. Dit resulteerde in een verdubbeling van de voorsprong: Morsink zette de aanval zelf op en was aangever, na een combinatie met Van Ieperen, op Schneller die met zijn linker via de binnenkant van de paal binnenschoot.

De tweede helft werd aangevangen met enkele mutaties: Flink en Resing werden gewisseld voor de gebroeders Kaarsgaren, Jeroen en Martijn respectievelijk. Waar tegen APWC een week geleden een zeer sterke opening van het tweede bedrijf tentoon werd gesteld, was dit tegen Nederhorst anders. De geel-roden kregen zelfs de grootste mogelijkheid van de wedstrijd, maar zagen de inzet rakelings langs de paal gaan. Goed moment voor Akkarouid om zijn mannen nog een keer op scherp te zetten. Dit sorteerde direct effect. Net als in de eerste helft vond de thuisploeg vroeg in de tweede helft het net. Doelpuntenmaker, hoe kan het ook anders: Broere. Laren dacht freewheelend de wedstrijd uit te spelen, maar dit leek enige vorm van agressie bij Nederhorst op te wekken. De bezoekers werden zich bewust van de redelijk hopeloze situatie en zetten alles op alles om nog tot een goed resultaat te komen. Dit leidde tot een tweede helft waarin passie en strijd de boventoon voerden. De scheidsrechter moest als gevolg hiervan enkele keren optreden, met als hoogtepunt de gele kaart voor linksback Andrea (Daniël, red.) die achteraf lachend sprak: “Ja, ik kon de rust wel gebruiken. Ik beet me goed vast in hun behendige vleugelspeler en dit kostte aardig wat energie. Niet ál m’n energie, maar wel aardig wat.” aldus de gelauwerde routinier die terug kan kijken op een prima optreden. Het was niet de dag van Van Ieperen. De rechtshalf zag zijn kans om te excelleren voor uitzonderlijk publiek in het water vallen en desgevraagd sprak hij: “Ik weet niet wat het is, het loopt de laatste tijd niet ofzo, heel gek.” Gelukkig traint de behendige middenvelder wel goed, dus voorlopig zal zijn basisplaats niet in het geding komen. Het slotakkoord was uiteindelijk opnieuw voor Broere. De felheid waarmee in de tweede helft werd gestreden bedaarde enigszins en dit pakte uit in het voordeel van de zwart-witten. Al voetballend lukte het de thuisploeg enkele kansen te creëren, maar de bevrijdende 4-0 bleef uit. Totdat, zoals gezegd, Broere het voldoende vond en de wedstrijd in het slot gooide.

Met deze overwinning stijgt Laren een plek en staat het nu derde. Kampong wist thuis te winnen van ’s Graveland en staat nu op eenzelfde aantal punten als Laren: 26. Echter, de ploeg uit Utrecht heeft één wedstrijd minder gespeeld. Koploper in de 4e klasse zondag 14 blijft Roda met 37 uit 13.