Mannen zondag, 2, 4e klasse 14

19 februari 2017 11:30

SV Laren ’99 2 - v.v. Amsvorde 2 6 - 0 ( 3 - 0 )

Bij vlagen was het verbazingwekkend goed, constateerde menigeen die het sportcomplex aan het Schuilkerkpad vanmiddag met een bezoek vereerde. Schreef deze krant twee weken geleden al dat het erop lijkt dat trainer Akkarouid het tweede elftal eindelijk tot een geoliede machine heeft weten te smeden, tegen Amsvorde thuis werd dit nogmaals onderstreept. Kijkende naar de stand zou een thuiswedstrijd voor Laren tegen de middenmotor geen probleem moeten zijn, en dat is het ook eigenlijk nooit geweest. Onze verslaggever doet verslag.

Door enkele blessures en afwezigen moest het tweede het met 12,5 spelers doen. Dit keer was het Resing die zijn bed ’s nachts niet of nauwelijks had vergezeld. Afijn, met een inspirerende speech stuurde trainer Mo zijn mannen de wei in en dit sorteerde in de 6e minuut gelijk effect. Op aangeven van Creemers was het Broere die de score met een sierlijk schot in de rechterhoek de score opende. Twaalf minuten later was het interim-captain Morsink die aangever was op Kaarsgaren (Jeroen, red.) die zijn positie als linkshalf zo met een doelpunt extra glans gaf. Opvallend was de basisplaats voor de lange routinier niet, maar als vervanger van Flink deed dit toch menig wenkbrauw fronsen. Desgevraagd sprak de captain: “Ik was moe. Ik voelde op de training vrijdag dat ik de wedstrijd met de beloften* nog in de benen had. Daardoor trainde ik niet voluit.” Reden dus voor Akkarouid om zijn pupil rust te geven. Een onfortuinlijk moment luttele minuten later betekende het einde voor nummer 9 Broere. Een slepende knieblessure gooide opnieuw roet in het eten voor de man op dreef. Als vervanger werd Resing gebracht, die zonder enige vorm van warming-up ervoor zorgde dat enkele toeschouwers de adem inhielden bij het aangaan van zijn eerste duel.

Het laatste deel van de eerste helft was reden voor een jubelstemming in de kleedkamer van de thuisploeg. Vloeiend positiespel, vroeg drukzetten en aanvallen over meerdere schijven leidde ertoe dat Amsvorde niet meer van de eigen helft af kwam. De 3-0 was hierin exemplarisch, want een vroege interceptie en gelijk zoeken naar de diepe man zorgde ervoor dat de bal bij Schneller terecht kwam. Deze werd zich bewust van de positie waarin hij zich bevond, namelijk randje 16, en hij wist met zijn rechterpoot de bal in de linkerkruising te krullen. Akkarouid becomplimenteerde zijn ploeg, om vervolgens meteen weer de aandacht bij het tweede bedrijf te leggen.

Net als tegen Nederhorst werd Laren pas na een kans van de bezoekers wakker geschud. Echter, ook dit keer werd er geen tegendoelpunt geïncasseerd, waardoor de Noord-Hollandse ploeg ook na vandaag slechts 13 tegendoelpunten laat noteren. Net zo weinig als koploper Roda: een groter compliment voor de Larense defensie, vandaag bestaande uit Mulder, Garabet, Morsink en Andrea (Daniël, red.), is er bijna niet. Hoewel het spel van Laren begin tweede helft niet doorging waar het de eerste helft was gebleven, wist de thuisploeg de marge in de 51e minuut te verruimen. Een attente reactie van Schneller op loslaten van de keeper betekende zijn tweede van de middag. De 5-0 kwam op naam van Morsink die ook aanvallend opnieuw van waarde was. Prominenten stellen dat dit talent wel eens toe zou kunnen zijn aan een volgende stap in zijn carrière. Een diepe bal van Resing wist de bonkige centrumverdediger voor de voeten van de keeper weg te grissen en in het doel te werken.

Hoogte-, of beter gezegd, dieptepunt van de tweede helft was een opstootje welke twee veldspelers een tijdstraf van 10 minuten opleverde. “Ik maakte een overtreding, maar als de scheidsrechter niet fluit.. Tsja..” een opmerkelijke quote die de Amersfoortse nummer 6 hierover liet optekenen. Door het opstootje eindigde het duel met slechts 20 spelers binnen de lijnen. De overtreding kon op weinig goedkeuring rekenen, maar de reactie van linksbuiten Kaarsgaren (Martijn, red.) was ongepast. De vleugelflitser, die een prima wedstrijd speelde, wilde zijn gram halen bij zijn directe opponent toen de vlam in de pan sloeg. Opmerkelijk was dat niet de jongere telg, maar zijn oudere broer Jeroen, slachtoffer werd en vanaf de bank toe moest kijken hoe Resing in de 87e minuut de 6-0, en daarmee de eindstand, op het scorebord schoot.

Door deze overwinning stijgt de Larense equipe opnieuw een plekje op de ranglijst. Kampong heeft twee wedstrijden minder gespeeld door het wegblijven van HVC hedenmorgen en Roda kon met een minimale overwinning op HDS opnieuw drie punten bijschrijven.