Laren haalt uit en lijkt klaar voor bekeravontuur

HVC 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 14

9 april 2017 11:30

SV Laren ’99 2 – HVC Amersfoort 2 10 – 1 ( 5 – 0 )

Waar vorige week de zonnestralen de bittere nasmaak van de verloren uitwedstrijd bij Kampong niet weg konden spoelen, zo zoet smaakte de ongeflatteerde overwinning tegen een team dat een week eerder Roda met slechts 2-3 liet zegevieren. Het kenmerkt de competitie waarin de teams zich bevinden. Een competitie waarin de onder- en bovengrens nog niet is gevonden, maar waar de spanning na dit voetbalweekend er niet minder op is geworden. Met zonnebrandolie en op de fiets begaf onze verslaggever zich naar het pittoreske Laren om verslag te doen.

“Dit soort wedstrijden is eigenlijk helemaal niet leuk..” sprak verdediger Garabet na afloop van het gemakkelijk gewonnen duel met HVC. Dat het zo gemakkelijk ging had niemand van tevoren kunnen voorspellen – Akkarouid waakte zelfs voor onderschatting –, maar met liefst zeven (!) afmeldingen aan Amersfoortse zijde kon de ploeg het de nummer twee van de competitie geen moment moeilijk maken. Het was een wonder dat het na 15 minuten “slechts” 3-0 stond, want zonder goed te spelen wist de Larense voorhoede ongeremd kansen te creëren. Een mooie gelegenheid voor de aanvallers om aan hun doelpuntenproductie te werken. Met drie goals in de eerste helft lukte dat spits Broere aardig. Het openingsdoelpunt was een een-tweetje tussen de gebroeders Kaarsgaren, waarbij senior junior in staat stelde te scoren. In de 8e en 14e minuut was het vervolgens Broere, eerst op aangeven van Kaarsgaren (Jeroen, red.) en vervolgens Resing, die zijn visitekaartje afgaf. Niet veel later floot de leidsman van dienst voor een drinkpauze. Met wat tactische aanpassingen, waarbij Morsink doorschoof naar het middenveld om de tegenstander eerder op te vangen, kwam HVC in het tweede deel niet meer van de eigen helft af. Het vierde doelpunt in de 24e minuut van de wedstrijd kwam op naam van Resing die zijn naam op het scorebord zag verschijnen op aangeven van Andrea (Guido, red.). Laatstgenoemde kende een ongelukkige wedstrijd, want met een significante scoringsbonus in het vooruitzicht was het hem er alles aan gelegen in ieder geval een keer de doelman te passeren. Spoiler: het lukte niet. Het laatste doelpunt van de eerste helft kwam op naam van Broere.

In het tweede bedrijf ging Laren vrolijk door waar het mee bezig was en wist Broere, op aangeven van Morsink, al snel voor zijn vierde van de middag te tekenen. Welgeteld 23 seconden na de aftrap lag de bal in het netje. De strijd die nooit een strijd was leek hiermee definitief gestreden. Daar Schneller in het tweede bedrijf zijn opwachting maakte, was het slechts een kwestie van tijd voordat ook hij, opnieuw op aangeven van Kaarsgaren (Jeroen, red.), zijn doelpuntje meepikte. De gemakzucht maakte zich van de thuisploeg meester, want ondanks de significante achterstand kwam HVC een aantal keer in de buurt van, de inmiddels licht verbrande, doelman Out. Na het achtste en negende doelpunt, opnieuw Broere en Marlon, respectievelijk op aangeven van Morsink en Kaarsgaren (Jeroen, red.), liet Laren het zelfs zo afweten dat HVC tot scoren kwam. Het laatste doelpunt was voor de jongere Kaarsgaren telg, die zo het bal opende en sloot. Echter, het laatste doelpunt had dat nooit mogen zijn, want luttele seconden voordat de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot werd Andrea (Guido, red.) een 1-op-1 met de keeper gegund. Hij liep behendig twee man voorbij, zag de keeper ter aarde storten, hoorde het gejuich vanaf de zijkant al aanzwellen, maar vergat de trekker over te halen. De bal werd hem ontfutseld, waardoor er na een 10-1 overwinning toch één chagrijnig Larens gezicht was te bekennen. De stadionspeaker benoemde Kaarsgaren (Jeroen, red.) tot man van de wedstrijd. Met vijf assists was dit ook niet verwonderlijk. “Ja, dat ik zelf dan niet scoor is frappant, maar ik ben vandaag gewoon vrijgevig geweest.” sprak hij lachend.

Een mooie voetbalzondag die voor de thuisploeg wat meer glans kreeg doordat Roda zijn sportieve plicht deed en thuis won van Kampong. Laren blijft nu tweede staan met 39 punten uit 18 duels. Achtervolger ’s Graveland won uit bij Hooglanderveen met 2-3, waardoor het nu 37 punten uit 19 duels heeft. Het doelsaldo van de zwart-witten heeft eveneens wat meer glans gekregen, want met 84 doelpunten voor en slechts 20 tegen heeft het de meest productieve voorhoede en de minst gepasseerde verdediging in huis. Komende woensdag wacht het vervolg in de strijd om de KNVB-beker. In de achtste finale wacht Pancratius 8 uit Badhoevedorp. De wedstrijd wordt gespeeld in Laren. Een mooie gelegenheid voor de ploeg van Akkarouid om de kortste route naar Europees voetbal een goed vervolg te geven.

Eervolle vermelding voor linksback Mulder die zijn harde werken bijna beloond zag worden. De rijzende ster binnen het team besteedt regelmatig tijd en aandacht aan de kunst van de vrije trap. Door afwezigheid van specialist Flink Jr. was het hij die in de 77e minuut aan mocht leggen. Hij zag helaas zijn inzet door de lat gekeerd worden.