Laren draait tegen AFC Quick warm voor bekerduel

Quick 1890 AFC 4 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 14

23 april 2017 11:30

SV Laren ’99 2 – AFC Quick 1890 4 7 – 0 ( 4 – 0 )

Het was eenrichtingsverkeer, zondagmiddag op het kunstgrasveld aan het Schuilkerkpad in Laren. Het veld vormde het decor voor een wedstrijd tussen de nummers 2 en laatst van de zondag reserve 4e klasse 14, waarin drie belangrijke punten op het spel stonden, voor de thuisploeg in de strijd om de tweede plek en voor de bezoekers in de strijd tegen degradatie. Bovenin is het na dit weekend onverminderd spannend, want de nummers 2, 3 én 4 wisten te winnen. Hierdoor blijft het gat tussen de nummers 2 en 3, Laren en ’s Graveland, slechts 2 punten, met dien verstande dat de achtervolger een wedstrijd meer heeft gespeeld. Nummer 4 Kampong won ook en kan Laren tot op 3 punten naderen. Laren won dus. Onze verslaggever vertelt u er alles over.

Met aardig wat mutaties trok het tweede ten strijde. Door absenties in het vlaggenschip van de club, kregen een aantal basisspelers de kans zich in het eerste te bewijzen. Om de vrijgekomen posities op te vangen, deed twee een beroep op junioren, maar ook oudgedienden. Timo “Letschert” Majoor, Gian Bosch (A1), Ruben van der Spank (A1) en Koen de Groot (A1) hadden zich bereid gevonden in te springen en, hoewel dit er niet aan af was te zien, was dit voor sommigen een eerste aanraking met seniorenvoetbal. “Dat zegt wel iets over het Nederlandse voetbal…” sprak trainer Akkarouid na afloop “...het is natuurlijk geweldig dat we hier met vier, vijf nieuwe spelers een behoorlijk resultaat neerzetten én fijn dat we daardoor in de aanloop naar het duel van woensdag wat spelers rust konden geven”. Want ja, reikhalzend wordt er sinds het vorige bekerduel (6-1 winst tegen Pancratius, red.) uitgekeken naar de kwartfinale van het bekertoernooi. Hierin treft Laren komende woensdag V.V. Uno uit Hoofddorp. Zoals Nick Viergever het treffend zei: ““Drie potjes en... Je staat met de cup!”.

Het was even inkomen voor de thuisploeg, maar met een doelpunt in de 14e minuut en een aantal behoorlijke kansen werd het nooit echt spannend tegen Quick. Het was dat Laren met een aantal nog onbekende spelers aantrad, maar het doelpunt in de 35e minuut door Broere, op aangeven van Andrea (Guido, red.), bleek later de opmaat te zijn naar een solide overwinning. De score werd in de 14e minuut geopend door Kaarsgaren (Martijn, Jeroen deed mee met één red.) op aangeven van vleugelflitser Ruben “Robben” van der Spank, die het vertrouwen van de trainer daarmee uitbetaalde. Door een fysiek ongemak moest de behendige rechtsbuiten zich in de rust helaas laten vervangen, maar analytici voorzien een lange loopbaan bij de Noord-Hollandse vereniging. Dat de thuisploeg het tussen het eerste en tweede doelpunt moeilijk had, zal weinig toeschouwers zijn ontgaan. Het was uiteindelijk vroeg druk zetten van interim-captain Andrea (Guido, red.) die Broere de gelegenheid bood zijn imposante doelpuntenproductie van dit seizoen nog een niveautje hoger te tillen. Doordat De Groot, die zich aanvankelijk als rechtsachter gepositioneerd zag worden, doorschoof naar het middenveld, lukte het de zwart-witten constante druk op de tegenstander te houden en zo naar een ruime score uit te lopen. Voor rust scoorde Laren nog twee keer, eenmaal via Broere en eenmaal via De Groot, beiden op aangeven van Kaarsgaren, waardoor ook De Groot het vertrouwen van de trainer, in navolging van eerdere invalbeurten, maar weer eens dubbel en dwars uitbetaalde. Eervolle vermelding voor de Larense defensie, bestaande uit Garabet, Andrea (Daniël, red.) en Van ’t Wout, laatstgenoemde keerde na lang blessureleed weer terug op de velden, want op een schot in de handen van doelman Out na, kwamen de bezoekers nooit in de buurt van het doel.

De scheidsrechter had nog niet gefloten voor het tweede bedrijf of de bal lag alweer in het netje. Van Rosmalen, die sinds zijn terugkomst van een hoogtestage in Australië, Nieuw-Zeeland en Azië weer eens een basisplek kreeg, wist op aangeven van De Groot de luidruchtige Amersfoortse doelman te verschalken. Opvallend was dat hij de bal over de doellijn wist te dribbelen, zonder ook maar een strobreedte in de weg gelegd te worden. Een mutatie voor aanvang van de tweede helft betekende een invalbeurt voor Bosch, die Van der Spank verving. De 6-0 kwam op naam van niemand minder dan Van Ieperen. De behendige middenvelder keerde eveneens na lang blaarleed eh, blessureleed terug in de basis en wist met een bekeken schuiver in de linkerhoek zijn doelpunt mee te pikken. Het liep lekker bij de thuisploeg. Het was dan ook niet zo gek dat bij de wissel in de 72e minuut interim-captain Andrea vreemd opkeek. Echter, toen hij zag wie hem kwam vervangen leken alle zorgen als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Thomas “Cristiano” Mulder nam zijn plek in. Absoluut hoogtepunt kwam op naam van Majoor, de vervanger van Broere, die in de 75e minuut op aangeven van Van ’t Wout met een tegendraadse kopbal voor het slotakkoord tekende.