Wasmeer 2 (zon)

Mannen, 2, Groep 1 05

5 maart 2017 11:30

SV Laren ’99 2 – HSV Wasmeer 2 9 – 1 ( 3 – 1 )

Was het nou de derde ronde? De achtste finale? Of de kwartfinale? Niemand wist het, maar met een klinkende 9-1 overwinning was het krachtsverschil tussen Laren en Wasmeer simpelweg te groot. De vergelijking met het eerdere duel tussen beide ploegen eerder in het seizoen (10-1 overwinning voor Laren, competitie, red.) was na afloop gauw gemaakt. Echt een wedstrijd werd het nooit, want vanaf het eerste fluitsignaal was het Laren dat de dienst uitmaakte. De opdracht die Akkarouid zijn mannen meegaf was de tegenstander geen enkele mogelijkheid te geven. En dat lukte. Onze verslaggever was ter plaatse.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was de beginfase van het duel redelijk in evenwicht. Beide ploegen waren te gehaast, wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Toen thuisploeg Laren eenmaal grip op de wedstrijd kreeg, bood het zijn bezoekers geen mogelijkheid aan voetballen toe te komen. Laren reeg kans aan kans, maar verzuimde om de score te openen. Met frivool voetbal en vloeiende combinaties lukte het om telkens weer in de buurt van het Wasmeerse doel te komen, maar de afronding liet te wensen over. Het was uiteindelijk het hoge druk zetten van Laren dat resulteerde in het openingsdoelpunt: in de 37e (!) minuut was het Resing die een vroege interceptie bekroonde tot doelpunt. Nog geen 60 seconden later was het opnieuw Resing die met een bekeken schuiver in de linkerhoek voor de tweede van de middag tekende. Vanaf dat moment leken de zwart-witten gas terug te nemen, waardoor Wasmeer van eigen helft af kon komen. Veel lange ballen die net achter de Larense defensie vielen konden tijdig worden opgeruimd. Echter, ook Visscher, die na lang blessureleed weer zijn opwachting in de basis maakte, moest lijdend toezien hoe de Wasmeerse aanval voor het enige smetje op de zege kon zorgen. In de laatste minuut van de eerste helft was het Creemers die, op aangeven van Kaarsgaren (Jeroen, red.), de ruststand op het scorebord schoot: 3-1.

Wasmeer leek moegestreden. Waar een vurige speech van trainer Akkarouid in de Larense kleedkamer ervoor zorgde dat Laren bijzonder fel aan de tweede helft begon, was dit bij Wasmeer absoluut niet het geval. Hierdoor kon Laren zijn doelpuntenproductie van de gehele eerste helft in de eerste vijf minuten van de tweede helft al evenaren. Resing, Schneller en Kaarsgaren tekenden respectievelijk voor hun derde, eerste en tweede treffer van de middag. Bijzondere vermelding voor de Bergkampiaanse manier van uitspelen door Schneller, die met zijn goal kanshebber is voor de Puskás Award die wordt uitgereikt door de FIFA aan het einde van het seizoen.

Met een 6-1 tussenstand was het duel eigenlijk al gespeeld. Dit bood Laren de kans enkele wissels door te voeren: Van Ieperen werd gespaard met het oog op zijn optreden in het vlaggenschip van de Noord-Hollandse vereniging later die dag (3-5 winst, red.) en Morsink werd rust geboden in verband met een vervelende enkelblessure die hem parten speelde in de aanloop naar het duel. Met A-junior Koen de Groot in de gelederen breidde Laren zijn voorsprong via Resing, Schneller en opnieuw Resing uit tot 9-1. Grote man aan Larense zijde was dus Resing, maar dat het de kanshebber op de gouden schoen niet altijd lukt om te scoren werd duidelijk bij een gigantische kans op de 7-1. Een ogenschijnlijk eenvoudige opdracht werd, tot hilariteit van het publiek, jammerlijk naast geschoten. Laren bekert verder. En doet dat overtuigend.