Derde overwinning Vlaggenschip sv Laren '99

6 - 1

AS'80 1

Mannen, 1, 4e klasse E

7 oktober 2017 14:30

Afgelopen zaterdag heeft het team van trainer de ingezette lijn van overwinningen doorgezet, onder regenachtige omstandigheden werd o.l.v. scheidsrechter Gaert de Jong op het kunstgrasveld afgetrapt omdat de lijnen op het hoofdveld waren weggeregend. Roest had wegens blessures een paar kleine omzettingen moeten maken waardoor Jeffrey van 't Wout zijn rentree kon maken.
De start was gelijk veelbelovend en reeds in de beginfase kreeg Laren een prachtige kopkans maar verhinderde de keeper het eerste doelpunt.
In de combinatie kon Laren het spel maken maar aangekomen bij het strafschopgebied schortte het aanvalsspel. AS 80 was naar Laren gekomen om niets weg te geven en hadden onderling afgesproken om met veel spelers achter de bal te blijven en te gokken op ingevingen van hun aanvallers. In het begin van de wedstrijd leek dit een goed plan maar het vervolg pakte uiteindelijk anders uit.
Laren speelde in de eerste helft een te laag tempo, en dat vonden de mannen uit Almere prachtig, hun conditie liet veel te wensen over en een beetje gezapig voetballen kwam hun goed uit. De druk van Laren bleef wel aanwezig.
In de dertigste minuut moest Gijs Vermijs zich met een rugblessure laten vervangen, en mocht Joey Franken, ook terugkomend van een blessure, zijn kunsten vertonen. Zijn eerste actie was gelijk succesvol, op aangeven van Wessel Roest kon hij met zijn linkerbeen heerlijk uithalen en liet de verbijsterde doelman kansloos.
De ban leek gebroken maar AS80 wilde zich niet gelijk gewonnen geven, de individuele kwaliteiten waren zeker aanwezig en dat leidde, onnodig,  tot diverse kansen en resulteerde uiteindelijk na een prachtige actie tot de 1-1. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.
Na rust een veel feller Laren, het tempo werd opgeschroefd, en opnieuw regen de kansen zich aaneen en was het topscorer Jeroen Kaarsgaren, die na een scrimmage het doel wist te vinden.
De ploeg uit Almere probeerde het daarna opnieuw maar hun matige conditie was er debet aan dat zij geen vuist meer konden maken en stortte het team volledig in elkaar.
Bart Kaarsgaren, Wessel Roest en nog tweemaal Joey Franken zorgden uiteindelijk voor een monsterscore: 6-1.
Met deze uitslag is de koppositie verstevigd maar is het wachten op de eerste serieuze tegenstander. De poule van Laren is ernstig verdeeld, 3 toppers, 4- 5 redelijke clubs en de rest is gewoon matig. Voor trainer Roest een taak om het team scherp te houden en klaar te stomen voor de volgende confrontatie.
Aankomende zaterdag speelt Laren uit tegen nummer drie, TOG, aanvang 14.30

Opstelling: van Rosmalen, Nordemann, Boogers, Morssink, van't Wout, Knuvers, Bart Kaarsgaren, Hoofd, Vermijs, Wessel Roest, Jeroen Kaarsgaren
Invallers: Joey Franken, Mark Hop, Jeroen Roest