SV Laren ‘99 naar vierde grote overwinning 0-7

0 - 7

Laren 99 1

Mannen, 1, 4e klasse E

14 oktober 2017 14:30

Laren trad in Amsterdam aan tegen Tot Ons Genoegen (TOG), maar het was vooral voor de Laarders een genoegen. De op de derde plaats staande tegenstander had vooraf het idee met een gesloten verdediging de nul te kunnen houden en met wat listige counters een doelpuntje mee te pikken. Dat plan lukte aanvankelijk wel aardig, maar het was al snel duidelijk dat de tegenstand gebroken zou zijn bij een treffer voor de bezoekers. Na 10 minuten mikte Wessel Roest alleen voor de keeper net over. Jammer was het dat Joost Knuvers na 15 minuten het veld moest verlaten met een onwillige knie. Hiervoor kwam Jeroen Roest en het middenveld moest worden omgezet. Nadat Mark Hop de lat had geraakt werd de score in de 35 minuut geopend middels een kopbal van Bart Kaarsgaren na een voorzet van Joey Franken. Vlak voor de thee werd het 0-2 nadat Jeroen Roest de bal langs de keeper tikte na een sublieme steekbal van Rudger Nordermann.

Na de rust werd Jeroen Kaarsgaren gewisseld door Gijs Vermijs en overliep Laren de tegenstander die het allemaal niet meer kon bijbenen. Na een bal op de paal wisten de opkomende verdedigers Thomas Roest (2x) en Mark Hop de score naar 0-5 te tillen. Nadat Bart Kaarsgaren gewisseld was voor Marcus Morsink wisten ook nog Wessel Roest en Rick Hoofd het net te vinden. Navraag bij doelman Ingmar van Rosmalen leerde dat hij niet eenmaal had behoeven te duiken!

Na 4 gewonnen wedstrijden met de doelcijfers 24-2 is duidelijk dat de overgang naar de zaterdag een echt overgangsjaar is. Er zijn slechts een paar ploegen die kunnen concurreren met Laren.