5 - 0

BVV '31

Mannen, 1, 4e klasse E

28 oktober 2017 14:30

Afgelopen zaterdag de eerste en tevens enig echte derby in de vierde klasse E tussen Laren en BVV.  Laren wilde natuurlijk de ongeslagen status behouden en BVV was voornemens om het favoriete Laren een moeilijke middag te bezorgen.  Laren trad noodgedwongen aan met twee verdedigende wijzigingen door de afwezigheid van Morsink en Nordeman maar dat zou geen consequenties hebben deze wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor BVV maar goed optreden van doelman Van Rosmalen voorkwam de openingstreffer van de Blaricummers. Daarna nam Laren het heft stevig in handen en binnen 15 minuten stond er een 2 – 0 tussenstand op het scorebord. Eerst Wessel Roest en daarna een van richting veranderde vrije schop van Thomas Roest lieten de BVV doelman volkomen kansloos. Hiermee was de toon van de wedstrijd wel gezet wat voor de rust nog leidde tot een derde goal. Een voorzet van Bart Kaarsgaren werd mooi ingeschoten door Gijs Vermijs die daarmee de ruststand bepaalde. Vermeldenswaardig nog wel dat de BVV doelman zich geblesseerd moest laten vervangen door good old Patrick Bongers.  Na de rust kon BVV geen vuist meer maken en trachtte slechts met lange ballen spits Mirrer te bereiken wat nog maar zelden lukte. Het wachten was op nog meer Larense doelpunten welke dan ook zouden volgen doordat Wessel Roest zijn tweede maakte en de eindstand van 5 - 0 werd bereikt door Jeroen Roest. BVV eindigde deze ongelijke strijd met negen man na een directe rode kaart en omdat een speler na een blessure niet meer vervangen mocht worden. Na zes wedstrijden kan langzaam al de conclusie getrokken worden dat de titelstrijd zal gaan tussen Laren en Weesp. De volgende competitiewedstrijd van Laren zal pas op 18 november gaan plaats vinden, thuis tegen Overamstel waarna het een week later de belangrijke uitwedstrijd tegen Weesp zal gaan spelen. Daarna zal vermoedelijk wel duidelijk zijn hoe de echte krachtverhoudingen zijn.