Laren wint haar 7de wedstrijd met ruime cijfers.

12 - 0

Overamstel sc.

Mannen, 1, 4e klasse E

18 november 2017 14:30

Na een sterke bekerwedstrijd van vorige week tegen Zwaluwen 30 HCSV 1 moest Laren 1 vandaag thuis voor de competitie spelen tegen SC Overamstel 1.

Laren trad ditmaal aan zonder Joost Knuvers die nu voor een half jaar de wereld rondtrekt. In het doel Jaimy Out door de afwezigheid van Ingmar van Rosmalen. Na een goede warming-up een kort praatje van coach Fred Roest.  Laren 1 moest vooral de getoonde wedstrijdmentaliteit en beleving van vorige week proberen door te trekken naar deze wedstrijd.

Met de nodige donkere wolken boven ons hoofd begon de eerste helft. Redelijk wat publiek langs het veld. Laren 1 had vrijwel direct de overhand maar had wat moeite om echt in haar spelritme te komen. SC Overamstel liet zich terugzakken op haar helft. Het was nu de taak aan Laren om sneller te gaan spelen en o.a. door steeds het spel te verleggen een opening te creëren.

Dat bleef alleen de eerste helft een beetje uit. Zo nu en dan mooie combinaties maar Laren hield veelal het veld te klein en vele passen kwamen net niet goed aan. Zo was het voor SC Overamstel makkelijker om te verdedigen. Toch wist Laren voor rust tweemaal te scoren middels Jeroen Roest.

Tweede helft was duidelijk een ander verhaal. Na zo’n 20 minuten in de tweede helft te hebben gespeeld waren er minstens 4 doelpunten toegevoegd. Vooral Rick Hoofd, Wessel Roest en Jeroen Roest waren heerlijk op dreef. Halverwege tweede helft werd aanvoerder Bart Kaarsgaren gewisseld en mocht Rutger Nordemann de laatste 25 minuten spelen.

Na de 6-0 lag het veld eigenlijk open. SC Overamstel kon het niet meer belopen en dichthouden. Nu leek het wel of elke aanval van Laren tot een doelpunt leiden. Niet alleen de familie Roest en Rick Hoofd wisten te scoren. Zo ook de linksbuiten Joey Franken en de rechtsbuiten Gijs Vermijs wisten prachtig te scoren. Gijs werd tegen het eind van de wedstrijd gewisseld door Koen de Groot die op zijn beurt een prima wedstrijd speelde. Inmiddels was de stand 10-0.

Aan het eind mocht Wietse Broere (i.p.v. Wessel Roest) in de spits en naast een schot op de paal wist ook hij een fraai doelpunt te maken. Uiteindelijk wist Laren met 12-0 te winnen.

Zoals eerder aangegeven zal vermoedelijk de titelstrijd gaan tussen Laren en Weesp. Volgende week zal duidelijk worden hoe de krachten zich dan ook verhouden in de belangrijke uitwedstrijd tegen Weesp. Aanvang 14.00 uur.