Gijs Vermijs (schot)
80'

Mannen, 1, 4e klasse E

17 februari 2018 15:00

Op het zonovergoten sportpark in Almere had sv Laren wel een zeer makkelijke middag tegen het op de vijfde plaats staande AS’80. De mannen van Fred Roest wisten deze partij met maar liefst 0-13 te winnen. De eerste helft zag het hier nog niet helemaal naar uit. Beide ploegen gaven veel ruimte weg en lieten elkaar voetballen. De Laarders kwamen binnen 10 minuten via een doelpunt van Rick Hoofd op voorsprong. Hierna kon AS80 redelijk meevoetballen en kwam ook tot een enkele mogelijkheid. Doelman Ingmar van Rosmalen wilde vandaag weer de “Clean Sheet” houden en trad enkele malen goed handelend op. Bart Kaarsgaren en Mark Hop zorgden met rake kopballen dat voor de rust de 0-3 op het scorebord kwam. Trainer Roest kon zich in de rust 3 wissels permitteren. Jeroen Kaarsgaren kwam Wietse Broere vervangen, Jeroen Roest verving Rick Hoofd en Jeffrey van ’t Wout verving Stijn Creemers. Na een kwartier scoorde Jeroen Kaarsgaren de 0-4 en hierna was de fut eruit bij de mopperende Aalmeerders. Laren bleef gewoon doorgaan en liep uit tot een niet eens geflatteerde 0-13 einduitslag. De doelpuntenmakers deze middag waren: Mark Hop 4 maal, Jeroen Kaarsgaren, Bart Kaarsgaren en Jeroen Roest 2 maal, Rick Hoofd, Rudger Nordermann en Gijs Vermijs ieder 1 maal.

Door de nederlaag deze week van naaste concurrent Weesp heeft Laren nu 6 verliespunten minder. Ongeslagen met 13 gespeeld en 39 punten.

De opstelling: Doelman: Ingmar van Rosmalen, Achterhoede: Stijn Creemers, Markus Morsink, Wouter Boogers, Rutger Norderman, Middenveld: Rick Hoofd, Mark Hop, Bart Kaarsgaren, Voorhoede: Gijs Vermijs, Wietse Broere en Joey Franken.

Vermeldenswaard is dat ook het 2e selectieteam onder leiding van trainer Walter Bout, dat ook voor het eerst op zaterdag speelt,  dezelfde cijfers toont. Kortom een zeer succesvol seizoen tot nu toe.

Volgende week thuis op het Schuikerkpad om 14.30 tegen Real Sranag uit Amsterdam. Dit is een inhaalwedstrijd, de laatste van de eerste periode.