3 - 4

Laren 99 1

Mannen, 1, 4e klasse E

21 april 2018 14:00

Vandaag was de return tegen Zeeburgia te Amsterdam. De wedstrijd thuis was met 2-1 gewonnen. Toen was het zeker geen gemakkelijke wedstrijd dus de heren van Laren 1 waren voor deze wedstrijd gewaarschuwd.

Het team uit Laren was bijna compleet. Wessel Roest is weer van de partij, Mark Hop is door blessure nog niet beschikbaar en Jeroen Roest stond reserve en zou alleen bij nood invallen. Zo stond bij aanvang van de wedstrijd Mathyos Garabet in het veld.

Bij aanvang van de wedstrijd had Laren niet gelijk de overhand en lieten zich soms iets teveel terugzakken waardoor Zeeburgia haar spel kon spelen. Omdat ze hun spel konden spelen en hun snelle buitenspelers in de diepte konden aanspelen zorgde dit voor gevaarlijke situaties voor het doel bij Laren.

Uiteindelijk wist Laren toch in de reeks van doelpunten de eerste te scoren. In de 16 meter met veel mensen voor het doel werd Jordi Karssen aangespeeld en kon hem eenvoudig langs te keeper intikken. 0-1 voor Laren.

De wedstrijd ging na deze eerste doelpunt op en neer. Zeeburgia gaf zich zeker niet gewonnen en kwam regelmatig met een snelle aanval op het doel van Laren af. Dat resulteerde al snel in een tegendoelpunt nadat de rechtsbuiten de bal strak inspeelde. 1-1 was de stand. En niet heel veel later kwam Laren achter te staan door nog een treffer van Zeeburgia.

Vanaf links was Laren met Joey Franken en Thomas Roest het meest gevaarlijk. Helaas een paar mooie aanvallen afgefloten voor dubieus buitenspel. Toch wist Joey het tweede doelpunt te maken waardoor Laren weer op gelijke hoogte kwam te staan.

Helaas viel Thomas Roest uit waardoor Jeroen Kaarsgaren werd opgesteld. Daardoor een kleine wijziging in de opstelling zo vlak voor rust. Zeeburgia kwam vooral veel van rechts met hun aanval. Vlak buiten de 16 meter van Laren werd er een overtreding gemaakt. Vrijetrap voor Zeeburgia. Deze werd met een draai voor het doel geplaatst en via een speler van Laren kwam de bal onbereikbaar voor keeper Ingmar van Rosmalen in de linkerhoek van het doel terecht. Vlak voor rust stond Zeeburgia nu voor met 3-2.

Tijdens rust het moment om het spel te bespreken. Er moest duidelijk iets gaan gebeuren om te zorgen dat we met 3 punten terug naar Laren konden. Warmte speelde zeker een rol maar er moest nu meer als een team gewerkt gaan worden. Gijs Vermijs werd gewisseld voor Wessel Roest.

Tweede helft toonde al een ander beeld. Laren had nu meer de overhand maar er moest nu wel tweemaal gescoord worden. Laren voerden de druk op en liet Zeeburgia zo min mogelijk opbouwen.

Deze druk zorgde voor spannende momenten in de 16 meter bij Zeeburgia. Aantal kansen die net niet in een doelpunt werden omgezet. Laren knokte nu voor elke meter en zo stond Zeeburgia steeds meer met de rug tegen hun doel. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker door een doelpunt van Jeroen Kaarsgaren.

Nu alles op alles om te zorgen dat Laren de 3 punten mee naar huis neemt en 12 mei haar kampioenswedstrijd kan spelen. Rick Hoofd had zich helemaal gegeven waardoor Jeroen Roest toch moest aantreden. Ondanks de drukte in de 16 meter van Zeeburgia bleef Laren maar kon rondtikken om voor een opening te zorgen. Uiteindelijk na diverse kansen wist Jordi zijn tweede doelpunt te maken en was de stand 3-4 voor Laren.

Niet veel later floot de scheidsrechter af en konden we elkaar feliciteren voor deze overwinning. 12 mei is de kampioenswedstrijd thuis tegen het op de 2e plaats staande Weesp. Uiteraard bent u bij deze topper van een wedstrijd van harte welkom.