SV Laren eervol ten onder voor de beker tegen Zwaluwen 30 uit Hoorn 1-3

1 - 3

Zwaluwen 30 HCSV 1

Groep 1 26

11 november 2017 14:30

Voor een talrijk opgekomen thuispubliek mocht Laren gaan laten zien of ze zich staande kon houden deze 1e klasser. In de competitie gaat het tot nu toe van een leien dakje en dit was een wedstrijd voor de 3e bekerronde.

Laren moest even wennen aan het hogere tempo en al vlot hadden de Laarders geluk bij schot dat van de binnenkant van de paal terugkwam in het veld. Hierna ging Laren ten aanval en binnen 5 minuten kwamen er 3 mooie kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Na 10 minuten besliste de scheidsrechter dat Bart Kaarsgaren met een te hoog opgeheven been gevaarlijk spel pleegde en gaf een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied. Een dubieuze beslissing met gevolgen, want nadat de bal in de muur werd geschoten werd de afgeslagen bal met een ferme punter tot doelpunt gepromoveerd (0-1). Tot de rust verder een gelijk opgaande strijd met meer kansen voor de thuisploeg. Er werd soms te lang gezocht naar een medespeler die er nog beter voorstond in plaats van te schieten.

Na de thee trok Laren weer ten aanval en in de 5e minuut werd via een zeer fraaie combinaties via de linkerkant een strakke voorzet van Thomas Roest door benjamin Gijs Vermijs langs de doelman gewerkt (1-1). Ook hierna gelijk opgaande strijd met een goed combinerend en strijdend Laren. Na 25 minuten echter een domper toen de Zwaluwen spits uit een corner tegendraads en via de grond de prima keepende Van Rosmalen wist te passeren. Hierna zocht Laren natuurlijk de aanval en als zo vaak werd het vlak voor het einde via een counter toch nog 1-3. Hierna nog voor Laren een enorme kans na een goed uitgespeelde aanval, maar de goalie wist te redden. De Laren ploeg ging strijdend ten onder en gaf duidelijk aan ook op een hoger niveau goed mee te kunnen. Het bekeravontuur is voor dit seizoen voorbij. As Zaterdag wacht de zevende competitiewedstrijd thuis tegen Over-Amstel uit Amsterdam . Helaas voorlopig zonder Joost Knuvers die aan een wereldreis gaat beginnen. Aanvang 14.30.