Sv Laren boekt negende overwinning op rij 2-1

Datum

2 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op het complex waren er volop activiteiten rond de Sinterklaasviering op de velden en in het clubhuis. Maar de hoofdmacht had een lastige middag tegen Zeeburgia uit Amsterdam. Laren was enigszins gehandicapt door het ontbreken van de spitsen Wessel Roest en Gijs Vermijs. De tactiek was daarom iets omgezet naar een 4-4-2 opstelling met doorkomende mensen. Zeeburgia had zich voorgenomen dat het geen afslachting moest worden en had besloten er (te) stevig tegenaan te gaan. Bovendien bleken ze ook een aantal redelijke spelers te hebben en een meer dan gemiddeld goede keeper. Desondanks kwam Laren tot een redelijk aantal halve en hele kansen en in de 25 minuut kopte Bart Kaarsgaren raak uit een corner van Rick Hoofd (1-0). Na rust hetzelfde spelbeeld, maar Laren kon geen afstand nemen, was veel in balbezit, maar werd geblokkeerd met een aantal overtredingen die in plaats van met geel ook een rode kaart verdiend hadden. Na 15 minuten toch een vrije trap voor de bezoekers die vanaf 25 meter zeer fraai achter keeper Van Rosmalen werd geschoten (1-1). Laren ging natuurlijk opzoek naar de overwinning en in de 70 minuut resulteerde dit in een strafschop nadat Mark Hop onderuit werd getrokken. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Joey Franken (2-1). Hierna kon trainer Roest nog wat wisselingen toepassen en de negende overwinning was een feit. De eerste periodetitel gaat over 11 wedstrijden en kan virtueel as zondag thuis tegen Real Sranang behaald worden, immers Laren heeft een doelsaldo van +53 en concurrent Weesp met 3 punten minder een doelsaldo van +29. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Zie verder foto’s gemaakt door Sebastiaan Majoor van de Sinterklaas activiteiten en de wedstrijd op onze sv Laren Facebookpagina.