Sv Laren verdienstelijk gelijk tegen Nita 1-1

NiTA

...

3e klasse C

9 maart 2019 14:30

Door de harde wind dwars over het veld werd het een beetje rommelige wedstrijd. De gasten uit Nieuwer Ter AA namen samen met Maarsen en Hilversum de koppositie in en kwamen natuurlijk om de 3 punten binnen te halen. Laren daarentegen moest het goede gevoel van voor de winterstop weer terug zien te krijgen.

Coach Essabbar kreeg er vrijdag nog een geblesseerde speler bij. Doelman Van Rosmalen was uitgeschakeld door een houtsplinter in het oog. Omdat ook de andere 2 selectiekeepers niet beschikbaar waren moest een beroep worden gedaan op de keeper van de O19-1 Jeffrey Roest. En bij zijn debuut in de hoofdmacht heeft hij prima gepresteerd. De gasten begonnen sterk en Laren werd onder druk gezet. Al na 10 minuten kwam de bal vrij voor de linkerspits en deze liet keeper Roest kansloos (0-1). Hierna nam Laren het initiatief over. Aanvoerder Bart Kaarsgaren zag de keeper te ver voor de goal staan en vanaf 40 meter lobde hij de bal over de keeper en helaas tegen de lat. Hierna werd Jordi Karssen vrij voor de keeper gebracht maar deze wist de goede inzet nog zodanig te beroeren dat wederom de bal tegen de lat belande. Nadat Thomas Roest binnen het strafschopgebied onderuit was gehaald, maar geen penalty kreeg, was de laatste actie voor de rust voor keeper Roest. Hij wist een vrije trap in de kruising nog zo te beroeren dat de bal via de paal naast ging. In de rust moest aanvaller Gijs Vermijs worden vervangen en kwam Jeroen Kaarsgaren in de spits te spelen.

Na de rust probeerde Nita de stand te consolideren. Het spel golfde op en neer en de wederom uitblinkende Joost Knuvers probeerde aan Laren kant het spel te verdelen. De beide ploegen wisten echter geen doelrijpe kansen uit te spelen. Ook het invallen van Mark Hop en Jorn van Rosmalen brachten geen verandering. Het venijn zat echter in de staart. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Bart Kaarsgaren met een mooie schuiver de doelman te verschalken (1-1). Het harde werken tijdens de trainingen deze week en de wedstrijd werd terecht beloond. Na de resultaten van de laatste weken was dit een geweldige opsteker voor de Laarders en het geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Het geloof en wedstrijdconditie komen weer terug en dat moet zich volgende week uitbetalen in de uitwedstrijd tegen Kockengen. Aanvang 14.30

Verslag: John Timmerman Foto’s: Sebastiaan Majoor