Eerste overwinning sv Laren in 2019 is een feit. Kockengen - Laren '99 2-3

2 - 3

Laren 99 1

3e klasse C

16 maart 2019 14:30

Laren nam revanche op de ruime thuisnederlaag in het begin van het seizoen. Belangrijke overwinning om iets meer afstand van de gevarenzone te nemen.

Vandaag werd het team begeleid door Walter Bout en Gert Willigenburg en dat ging hun goed af. Voetballen was gewoon onmogelijk door de stormachtige wind aan de polderrand van Kockengen. De Laarders wisten niet echt hoe met de storm in de rug te voetballen maar de spaarzame mogelijkheden werden wel verzilverd door 2x Jordi Karssen. Nadat hij in het begin op de paal had gemikt scoorde hij in de 13e minuut de 0-1. Op slag van rust maakte hij zelfs de 0-2.

De 2e helft had Laren de storm tegen, maar als zo vaak is het dan iets makkelijker om te voetballen. Toch werd het na rust veel verdedigen en pompte de tegenstander alles richting keeper Inge van Rosmalen. Maar de herstelde doelman maakte een zekere indruk. Toen na een uur Thomas Roest uit een goed uitgespeelde aanval 0-3 maakte leek de wedstrijd beslist, maar het tegendeel was waar want binnen 3 minuten kwam de thuisclub nog heel dichtbij. Het werd in de 79e minuut 1-3 uit een scrimmage en vanaf 16 meter werd er met een schot de 2-3 gescoord. Hierna werd het natuurlijk hectisch. Laren vocht wat het waard was en wist na 6 extra minuten de punten mee naar huis te nemen. De belangrijke overwinning was dik verdiend.

Het ziet er naar uit dat de competitie onbedreigd kan worden uitgespeeld. Volgende week de derby thuis tegen Hilversum. De thuisploeg wil graag revanche nemen op de ruime nederlaag 2 wedstrijden geleden. Dus de koploper Hilversum is gewaarschuwd. Aanvang aan het Schuilkerpad 14.30.

Verslag: John Timmerman