Onverdiende nederlaag tegen koploper Hilversum 1-2

3e klasse C

23 maart 2019 14:30

Scheidsrechter

M. Wateler

Tergend langzaam leek de inzet van Mark Hop  in de 89 ste minuut de doellijn te passeren, maar deed een verdediger van Hilversum een wanhoopspoging om de bal voor de lijn weg te tikken en bleef de verdiende gelijkmaker achterwege en kreeg Laren te weinig en kon de gehavende tegenstander de drie punten meenemen naar Hilversum.
Laren - Hilversum was een wedstrijd met 2 gezichten, in de eerste heft een oppermachtig Hilversum die legio kansen onbenut lieten, waarbij de paal de sterk keepende van Rosmalen tweemaal te hulp schoot. De eerste helft was overduidelijk voor Hilversum en was het wachten op de openingstreffer en was het Rosco Cyrus die in de rebound van een vrije trap tegen de paal de 0-1 op het bord zette en met deze stand werd de rust bereikt.
Na de rust een compleet ander wedstrijdbeeld, interim-trainer Larbi Essabar wist zijn manschappen te motiveren om meer op de aanval te spelen en daarbij moest risico genomen worden op een grotere achterstand. Helaas gebeurde dit ook en wist Cyrus een zeer goede counter doeltreffend af te ronden.
De Hilversummers dachten de wedstrijd rustig uit te spelen maar deze ietwat arrogante opstelling werd gelogenstraft. Laren zette nog meer aan werden de onderlinge duels gewonnen en dat leidde tot een hoop hoorbaar gemor bij de Hilversummers.
De aanvalsdriften van Laren werd beloond en mocht Bart Kaarsgaren een strafschop verzilveren nadat hijzelf onreglementair was aangetikt in het strafschopgebied. Deze aansluitingstreffer was het begin voor een nieuw offensief en kreeg Laren prachtige kansen op meer maar vonden keeper van der Pol op hun weg. Dezelfde van der Pol kreeg in de 58ste minuut een terechte rode kaart nadat hij Jordi Karssen met een vliegende tackle de doorgang belette.
De gemoederen liepen daarna hoog op maar hield de scheidsrechter het hoofd koel, in tegenstelling tot hun grensrechter die ook met rood werd weggestuurd.
Laren bleef goed voetballen en bleef uitzicht hebben op de gelijkmaker, helaas mocht dat niet zo zijn en kregen zij te weinig, maar waren wel de morele overwinnaar van deze mooie streekderby.