15 december 2018 14:30

Scheidsrechter

Sjoerd Verkleij

Afgelopen zaterdag was het niet echt prettig om buiten te vertoeven, de felle oostenwind zorgde voor een onaangename gevoelstemperatuur.
Toch stond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma en was AH 78 uit Huizen de tegenstander. Trainer Efferink van AH had te maken met veel geblesseerde spelers maar had wel verbaal een sterk elftal opgesteld, dat laatste viel niet altijd in goede aarde bij de scheidsrechter van dienst en daarom moest er helaas veelvuldig geel getrokken worden, en mocht het een wonder heten dat AH met elf man de wedstrijd beëindigde.
Voor trainer Efferink zal het frustrerend zijn omdat hij hierdoor straks geconfronteerd zal worden met schorsingen waardoor zijn elftal verder gehavend de competitie moet vervolgen.
Laren startte met een jong basiselftal, ook bij Laren was niet iedereen fit en kon Nick van Wijngaarden zijn debuut maken in de hoofdmacht als rechtervleugel verdediger en liet een goede indruk achter.
Het eerste deel was duidelijk voor Laren en was het Jordi Karssen die voor de 1-0 tekende, AH liet zich in de fase teveel af troeven alsof zij niet veel vertrouwen leken te hebben in een goede afloop. Deze instelling kwam hun duur te staan want even later werd een snelle counter door Laren geplaatst en leek de voorzet door Gijs Vermijs te kunnen worden ingekopt, maar een toegesnelde verdediger duwde hem opzichtelijk omver en kon Joey Franken via een goed ingeschoten strafschop de 2-0 aantekenen. Voor AH was dit een wake-up call en lieten de Huizers zien dat zijn meer in hun mars hadden dan alleen maar commentaar geven op de leiding, diverse mooie aanvallen werden onbenut gelaten en bereikte Laren veilig de rust.
Direct na rust kreeg Laren de kans om de wedstrijd op slot te gooien maar lieten dit na en kon AH beter in zijn spel komen, mede veroorzaakt omdat AH teveel ruimte kreeg om te combineren en daardoor serieuze kansen wisten te creëeren.
Toch was het Laren die de rust bewaarde en kon opnieuw via een counter toeslaan, de goede voorzet van Franken werd goed ingeschoten door Rutger Nordemann en stond de 3-0 op het bord, daarmee leek de wedstrijd gespeeld maar wist AH de aansluiting te vinden door een mooie goal af te leveren.
De slotfase werd gekenmerkt door diverse kansen over en weer en kreeg voor Joey Franken een naar einde omdat die een fel, fair duel moest bekopen met een enkelblessure.
Na 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi en maakte een einde aan deze wedstrijd en kan Laren terugzien op een wisselende seizoenshelft. Duidelijk  is dat de promovendus prima presteert in de derde klasse en koploper is van de middenmoot, Maarssen, Nita en Hilversum zijn misschien een maatje te groot, maar dat er voldoende perspectief is voor het jonge elftal van Roberto Tessaro mag duidelijk zijn en wie weet behoort een periodetitel tot de mogelijkheden.