Datum

27 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Prachtige weersomstandigheden, een superveld en een aardige supportersschare leken de ingrediënten voor een heerlijke wedstrijd om de 2 nederlagen van afgelopen week weg te spoelen. Zonder de geblesseerde Joost Knuvers en de afwezige Wouter Boogers moest trainer Tessaro het nodige improviseren om Kockengen te bestrijden, en startte Rick Hoofd centraal achterin en mocht Mark Hop zich verdienstelijk maken op het middenveld.
Het begin van de wedstrijd begon aarzelend bij beide partijen maar al snel wist Laren het initiatief naar zich toe te trekken, waarbij Kockengen zich ver liet inzakken waardoor er weinig mogelijkheden tot scoren ontstonden, bij een van de spaarzame aanvallen van Kockengen wist Wessel Roest de bal te veroveren en wist via een snelle counter Gijs Vermijs te bereiken en via een voorzet die in een kluts eindigde wist Bart Kaarsgaren de 1-0 binnen te tikken. De fase die daarop volgde was volledig voor sv Laren en kreeg Mark Hop een meer dan uitstekende mogelijkheid om de 2-0 op het bord te zetten, maar miste zijn schot precisie.
Dit moment was het keerpunt van de wedstrijd, Kockengen werd wakker, en lieten al snel zien dat zij niet naar Laren waren gekomen om daar de punten te laten liggen. Een afgekeurd buitenspeldoelpunt was de eerste waarschuwing, maar een paar minuten later stond toch de 1-1 op het bord waarbij de Larense defensie even aan buitenspel dacht.
Het vervolg van de eerste helft was niet goed van Laren zijde, er werd te weinig gevoetbald en werden individuele oplossingen gezocht. Kockengen profiteerde hier simpel van en wist in de 40ste minuut de bal te ontfutselen en via een snelle counter werd keeper van Rosmalen simpel verschalkt en stond de 1-2 op het bord, een fikse tegenvaller omdat het spelbeeld de eerste 30 minuten compleet anders was.
Na de rust zou je een getergd Laren verwachten maar het bleef matig, en was Kockengen in alle opzichten feller in alle situaties, waarbij vermeld moet worden dat het een meer dan sportieve wedstrijd was.
Na 10 minuten in de tweede helft werd er wederom zwak verdedigd op een voorzet en kon bijna ongehinderd de 1-3 worden ingekopt.
Tessaro probeerde het tij nog te keren met 2 wissels maar ook deze wijzigingen leverden niet het gewenste resultaat op en kon Kockengen in de 64ste minuut de 1-4 aantekenen.
De laatste 5 minuten nog 3 doelpunten waardoor de eindstand 2-6 en moet deze wedstrijd snel vergeten worden en zal duidelijk zijn dat Laren de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen en zal het meer als collectief moeten optreden en krijgt het elftal volgende week tegen OSM (ploeg van oud trainer Fred Roest) uit in Maarsenbroek de kans om zich te revancheren voor deze toch wel forse nederlaag. Aanvang 14.30.