Geflatteerde nederlaag in Utrecht tegen DESTO

4 - 2

Laren 99 1

3e klasse C

2 februari 2019 14:30

Na een behoorlijk lange winterstop – mede door twee afgelastingen – moest in de Utrechtse deelwijk Leidse Rijn de draad weer worden opgepakt tegen DESTO. Vanwege een afgekeurd hoofd(gras)veld werd uitgeweken naar een matig kunstgrasveld waar de Laren coach zijn basisformatie op enkele plaatsen moest aanpassen vanwege diverse oorzaken. Na een wat onwennig begin van beide teams ontstond een gelijk opgaande wedstrijd met maar weinig doelkansen. De eerste mogelijkheid was wel gelijk raak. Na balverlies bij Laren veroorzaakte doelman van Rosmalen een strafschop welke verzilverd werd door DESTO. Halverwege de eerste helft werd Jeroen Roest met een directe rode kaart weggestuurd. Een erg zware straf na een ongelukkig duel met een Utrechtse verdediger. Na wat omzettingen bij Laren bleef Laren goed meedoen, overigens zonder echt grote kansen te krijgen. Rust 1 – 0. Na de rust scoorde DESTO na een goed lopende aanval opnieuw en was van Rosmalen kansloos : 2 – 0. Laren moest nu risico gaan nemen wat ook werd gedaan en vooralsnog goed uitpakte. Thomas Roest scoorde de aansluitingstreffer na knoeiwerk in de DESTO achterhoede en zelfs de gelijkmaker kwam op het bord na een goede individuele actie van Rick Hoofd : 2 – 2. Helaas kon Laren niet echt lang van deze stand genieten want een voorzet werd van dichtbij over de doellijn gewerkt en kon Laren weer opnieuw beginnen. Enkele wissels werden nog doorgevoerd maar langzaam vloeiden de krachten bij Laren toch wel weg. Nadat DESTO met een vierde treffer de winst veilig had gesteld floot de wat warrig fluitende scheidsrechter af en kon Laren niets anders doen dan terug kijken op een wedstrijd die met een beetje geluk een beter resultaat had kunnen opleveren. Komend weekend – ijs en weder dienende – de uitwedstrijd tegen Amstelveen/Heemraad. Aftrap om 14.30 uur.  Verslag: Peter Majoor