2 - 5

Laren 99 2

3e klasse E

13 oktober 2018 11:00

Lang spannend was het niet, afgelopen zaterdag bij AH ’78, waar het tweede van SV Laren ’99 op bezoek kwam. Al binnen vier minuten stond het 0-2 voor de bezoekers, waardoor gemakzucht zich meester maakte van de ploeg van trainer Bout. Zijn ploeg doet het tot nu toe ook in de derde klasse uitstekend, met drie overwinningen en een gelijkspel (uit bij BFC werd het 4-4). Zelfs zo goed, dat er inmiddels al met potlood een rondje kan worden gezet om het duel met ASC Waterwijk 2 van 24 november. De ploeg uit Almere heeft tot nu alle vier van zijn duels gewonnen en staat fier bovenaan, met Laren als naaste achtervolger.

Voor het eerst sinds tijden mocht de ploeg van Bout weer eens op echt gras aantreden. Het commentaar op het veld in de voorbereiding was niet van de lucht. Vergeleken met het kunstgrasveld aan het Schuilkerkpad leek het veld veel groter en was het veel hobbeliger. Vandaar dat Bout zijn ploeg op scherp trachtte te zetten met een aantal rake opmerkingen in het praatje vooraf. Dat hielp. Al na twee minuten was het Van Rosmalen die op aangeven van Kaarsgaren (Martijn, red.), na goed druk zetten van rechtsback Andrea (Daniël, red.), voor de 0-1 mocht tekenen. En dat dit niet het laatste wapenfeit van de slungelige buitenspeler zou zijn, dat had eigenlijk niemand aan zien komen. Ook bij de 0-2, de 0-3 en de 0-4 was Kaarsgaren de aangever. Een aangever die de laatste weken in topvorm verkeerd. Daarmee kunnen we concluderen dat de absentie van Resing, afwezig vanwege een pijnlijke knie, een blessing in disguise is. De gemaakte doelpunten kwamen respectievelijk op naam van Thomas Roest, Jeffrey “Tagliafico” van ’t Wout en Guido Andrea. Roest en Andrea profiteerden beiden met een afstandsschot optimaal van het feit dat de keeper eigenlijk een veldspeler was. Ook Van ’t Wout profiteerde, maar met meer geluk dan wijsheid. De rappe linksback leek na een rush van eigen helft de controle over de bal te verliezen, kon nog net zijn scheenbeen tegen de bal zetten en verraste zo ook de keeper. Ruststand: 0-4!

Lofbetuigingen genoeg, maar weinig waakzaamheid voor een slap begin van de tweede helft. En dat is precies wat gebeurde. Laren liet zich de kaas van het brood eten en realiseerde dat AH ’78, geteisterd door veel afwezigen en blessures, wel degelijk kon voetballen. Laren kwam er niet meer aan te pas en, sterker nog, leek conditioneel tekort te komen! “Zou leuk zijn als we de 0 een keer hielden” sprak Andrea (Guido, red.) in de rust nog, maar uitgerekend hij luidde met een onhandig balletje op de diepgaande spits van AH de eerste tegentreffer in. In de 49e minuut werd het zo 1-4. Out kon weinig beginnen tegen de aanvallers die zich hadden hervonden en uit deze treffer extra kracht putten. Een dubbele wissel van Bout, Andrea (Daniël, red.) en Van Rosmalen werden vervangen door Schneller en Tovar, moest het tij doen keren. Dat lukte maar deels. Hoewel de thuisploeg in de 65e minuut nog een keer scoorde, was het aan Kaarsgaren het duel op slot te gooien. Tien minuten voor tijd toonde hij niet alleen goed te kunnen aangeven, maar ook nog te kunnen scoren. Op aangeven van Tovar maakte hij de 2-5, waardoor Laren met 10 punten uit vier duels weer meedoet in de bovenste regionen van zijn competitie.