16 november 2019 12:00

Scheidsrechter

W. Poelstra

SV Laren ’99 2 – VV Altius 1: 4 – 4 ( 0 – 3 )

Hoewel de belangen iets minder groot waren, er niet twee rode kaarten werden gegeven, maar slechts wat gele, en hoewel inmenging van de VAR tot een minimum beperkt bleef, zijn er tussen het duel van Chelsea en Ajax en Laren en Altius wel een aantal overeenkomsten. Niet in de laatste plaats vanwege het niveau natuurlijk, dat redelijk met elkaar te vergelijken is, maar ook omdat, net als Lampard, trainer Bout dit jaar bij de Hilversumse vereniging aan een nieuwe uitdaging is begonnen. Het was deze Bout die zich genoodzaakt zag een beroep te doen op spelers van het derde en het eerste elftal. Gevraagd naar het eerste punt van zijn ploeg sprak de trainer: “Nou ja, als uit de eerste zes wedstrijden geen punt verzamelt en dan op bezoek bij je oude club een punt mee kan nemen, dan is dat natuurlijk mooi!”. Voor de thuisploeg was het een klein wonder dat er nog een punt uit het vuur werd gesleept, want 20 minuten voor tijd stond de ploeg van trainer Flink Sr. nog met liefst 0-4 (!) achter. Onze verslaggever was ter plaatse.

Het kan niet onbenoemd blijven dat de mannen van Flink Sr. zich wellicht wat zand in de ogen hebben laten strooien. Oud trainer Bout, nu trainer van het reserveteam bij Altius, kende zijn tegenstander. Daardoor wist hij dat het aan banden leggen van vleugelflitser Resing een belangrijke troef kon zijn in een wedstrijd op het scherpst van de snede. Dat bleek ook, want ondanks dat Laren met een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd begon, bleek vooral het ontregelen van de Larense opbouw een sterke zet. Gelegenheidslinksback Hartman werd niet de kans geboden rustig op te bouwen en Resing te bereiken. De bezoekers zetten de thuisploeg vroeg onder druk en daar hadden de zwart-witten geen (goed) antwoord op. Het was pas na 30 minuten dat Laren zijn eigen spel begon te spelen, maar toen stond de ruststand van 0-3 al op het bord. Met een bal op de lat en de paal kwam Laren daarnaast nog goed weg. Het laatste deel van de eerste helft begon het te lopen, maar toen had de thuisploeg geen geluk met enkele opgelegde kansen voor Flink Jr., Resing en ook Broere.

In de rust greep Flink Sr. in. Garabet en Van Rosmalen werden gewisseld voor respectievelijk Van ’t Wout en Wesselink. Dit bleek de opmaat naar een dominante tweede helft. Des te zuurder was het, dat zwak opbouwen in de 56e minuut hard werd afgestraft. Keeper Wijntjes had geen antwoord op een bekeken schuiver en Altius leidde met 0-4! Ongekende luxe voor de ploeg van Bout die zich, naar blijkt, dermate heeft ontwikkeld dat hij nu ook tijdens de wedstrijd van zich laat horen.

Uiteindelijk was het voor de thuisploeg jammer dat pas in de 70e minuut het net werd gevonden, toen de ingevallen Van ’t Wout mee opstoomde naar voren, als een duveltje uit een doosje opdook bij de eerste paal en de sterk opterende Hilversumse doelman wist te verschalken. Het was deze doelman die op Onana-achtige wijze het spel probeerde te ontregelen en, opvallend genoeg, zijn tijdrekken niet met een gele kaart bestraft zag worden. Dit gold wel voor de ingevallen Kaarsgaren, gelegenheidscaptain Andrea (Guido, red.) en keeper Wijntjes.

Het spel werd feller en golfde op en neer. De aansluitingstreffer van Laren in de 70e minuut was slechts het begin, want nog geen vijf minuten later stond het 3-4 na treffers van Wesselink – die, ondanks het vervangen van zijn oranje voetbalschoenen, opnieuw ijzersterk inviel – en de eerder genoemde Kaarsgaren. Zijn broer (Jeroen, red.) was het die in de 86e minuut de score helemaal gelijk trok, nadat Flink Jr. besloot niet voor eigen succes te gaan, maar in plaats daarvan de bal breed te leggen. Na de 4-4 leek het alsof Laren moe was gestreden. Door enkele onhandigheden aan Larense zijde, leek de absolute slotfase voor de bezoekers. Wijntjes kreeg geel voor natrappen, maar keerde de vrije trap als gevolg daarvan met verve. Een laatste aanval bleef uit, waardoor beide ploegen met een punt genoegen moesten nemen. Uiteindelijk was vooral het publiek de grote winnaar, want met acht doelpunten, zes gele kaarten en een hele hoop emotie was er afgelopen zaterdag voldoende te beleven aan ’t Schuilkerkpad in Laren.

In een verslag dat inmiddels voor de voorpagina van de Gooi & Eemlander te lang is, wil onze verslaggever nog een lans breken voor Andrea (Daniël, red.). Een ieder die van buitenaf naar binnen kijkt ziet wellicht niet dat het aantal speelminuten voor de verdediger dit seizoen tot een minimum beperkt blijft. Toch is zijn trainingsopkomst met 86% een van de hogere en hoor je hem, ook na het vlaggen van een helftje hier en daar, niet klagen. Het zou leuk zijn als ie nog 24 halve liter blikken bier mee zou nemen, maar dat laat wellicht nog even op zich wachten. Uw verslaggever groet u.

Voor foto's van de wedstrijd verwijzen we u graag naar de Facebook-pagina van de vereniging. Klik hier.