5 oktober 2019 12:00

Scheidsrechter

Ewoud v.d. Putten

SV Laren ’99 2 – SVL 2 3 – 0 ( 3 – 3 )

Het ene gelijkspel is het andere niet. Zo bleek afgelopen zaterdag bij de Noord-Hollandse vereniging SV Laren ’99. Sleepte het vlaggenschip van de club knap een puntje uit het vuur op bezoek bij CJVV, verspilde ’t tweede een 3-0 (!) voorsprong thuis tegen Sportvereniging Langbroek. Onze verslaggever was ter plaatse.

“Ja, het is opvallend hoeveel gezichten onze ploeg heeft”, sprak trainer Flink Sr. desgevraagd na afloop. “Je ziet dat we een slappe warming-up afwerken, uitstekend aan de wedstrijd beginnen en het dan in de tweede helft compleet weggeven. Waar dat aan ligt? Zeg jij het maar..”. De ploeg heeft na drie wedstrijden inmiddels vier verliespunten en je hoeft geen zwart-witte bril op te hebben om te durven stellen dat dat er nul hadden kunnen zijn. Een niveautje hoger vergt echter meer van spelers. Waar in voorgaande jaren de ploeg freewheelend naar het einde van een wedstrijd kon gaan, bleek thuis tegen SVL dat dat in de tweede klasse niet meer kan.

Met een nauwelijks gewijzigde opstelling ten opzichte van een week eerder, toen een eclatante overwinning werd geboekt op bezoek bij FC Almere (2-6, red.), trok de thuisploeg ten strijde. Laren was vanaf minuut 1 de bovenliggende partij en zag zijn strijdlust met doelpunten beloond worden. Flink Jr. mocht in de 12e minuut aanleggen vanaf de stip, toen in een aanval maar liefst drie keer hands werd gemaakt door de bezoekers. De handen van de keeper brachten nog redding, maar Kaarsgaren (Jeroen, red.) was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. Niet veel later was het de beurt aan Resing zijn naam op het wedstrijdformulier bij te schrijven, toen hij op zijn wenken bediend werd door de prima opterende Broere. Deze kreeg links van het doel opvallend veel tijd, waardoor hij rustig een medespeler uit kon kiezen. Resing twijfelde niet en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. Het slotakkoord van de eerste helft was opnieuw voor Resing, die na goed hoog druk zetten de bal onderschepte, het hele team van SVL voorbij ging en kalmpjes voor de 3-0 tekende. Een mooie middag lag in het verschiet.

In de rust werd er gewisseld. De Groot kwam voor Flink Jr. en Broere werd geruild voor Wesselink. Het was deze Wesselink die een week eerder met een doelpunt en uitzonderlijke werklust zijn ploeg over het dooie punt wist te helpen. Echter, de manier waarop Laren uit de kleedkamer kwam was niet om over naar huis te schrijven. Flink Sr. waarschuwde er in de rust al voor, want in voorgaande wedstrijden was het de eerste helft die niet overtuigend was, waarbij een en ander in de tweede helft recht werd getrokken. Dat was nu dus anders. Door enkele omzettingen bij SVL was Laren vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft de grip op de wedstrijd volledig kwijt. Toen Wijntjes met een gele kaart na onbesuisd uitkomen goed weg kwam, voelde captain Tovar de bui al hangen. “Ja, natuurlijk moet ik die bal gewoon weg rossen, maar de scheidsrechter had voor een overtreding moeten fluiten” (keeper Wijntjes werd in zijn eigen vijf meter significant gehinderd, red.) analyseerde hij nadien. Toen de bezoekende ploeg kort daarna de 3-2 binnen schoot, kreeg het vleugels. De manier waarop de 3-3 tot stand kwam – apathisch verdedigen van Laren en een voorzet perfect op maat van SVL – was kenmerkend. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de thuisploeg weer wat meer grip, maar inzetten van Resing en Wesselink mochten niet meer baten. Zo verspilde SV Laren ’99 2 twee punten in een duel met twee gezichten. Volgende week wacht het uitduel met CJVV 2 dat zijn laatste wedstrijd met VVZ onverwachts met 1-6 won. De zwart-witten kunnen dus de borst natmaken voor de laatste wedstrijd voor de interlandbreak.