4 - 4

Laren 99 1

3e klasse C

23 november 2019 15:00

Na één voetbal loze zaterdag eerder in november moest SV Laren als gedeeld koploper aantreden tegen de Buitenboys uit Almere. Die ploeg bivakkeert onderin de ranglijst maar er is in deze klasse geen ploeg te onderschatten. Wedstrijden van Laren geven regelmatig veel goals te zien en dat was zaterdag niet anders. Er was nauwelijks tien minuten gespeeld toen er al drie keer gescoord was. Twee maal door Laren waar Rick Hoofd en Jordi Karssen scoorden, beiden na foutjes van de Buitenboys doelman. Tussendoor wist ook Buitenboys eenmaal doelman van Rosmalen te passeren. Beide ploegen zouden met een ruststand van 2 – 2 aan de thee gaan want matig verdedigen van Laren leverde een tweede treffer op van Buitenboys. In de tweede helft ging Laren voortvarend van start. Jordi Karssen scoorde, op het randje van buitenspel, zijn tweede van de middag en invaller Bart Kaarsgaren ronde een prima voorzet van Joey Franken goed af : 2 – 4. Bij beide teams werden verse krachten ingebracht. Bij Laren werden de gebroeders Roest vervangen en bij Buitenboys kwam ex-prof Collins John de voorhoede versterken. Enkele goede mogelijkheden werden door Laren niet goed genoeg uitgespeeld zodat met een 2 – 4 tussenstand de laatste 5 minuten aanbraken. Buitenboys gaf niet op en nadat in de 88e minuut de aansluitingstreffer viel kwam de Laren defensie onder grote druk te staan. Het bijna onmogelijke gebeurde dan toch want in de 2e minuut van de blessuretijd scoorde invaller Collins John alsnog de gelijkmakende 4 – 4. Kort na het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Koning droop Laren gedesillusioneerd af in de wetenschap dat zij geen koploper meer waren na dit resultaat. Zaterdag a.s. de kans op revanche want dan komt de nieuwe koploper Hees naar Laren. Aftrap bij deze topper is wederom 14.30 uur en zal ongetwijfeld veel toeschouwers gaan trekken.

Verslag: Peter Majoor
Foto's: Richard Timmerman