Ruime en eenvoudige overwinning op 't Gooi (4-0)

3e klasse C

14 december 2019 14:00

Scheidsrechter

H.S. van Lagen

SV Laren heeft het kalenderjaar 2019 prima afgesloten met een verdiende 4 – 0 overwinning op het Hilversumse ’t Gooi. Na de eclatante en onverwachte nederlaag vorige week in Baarn volgde een prima herstel tegen een licht verzwakt ’t Gooi. De eerste helft was vrij rommelig met wel enkele mogelijkheden voor Laren maar of de laatste pass kwam niet aan, of werd er niet alert genoeg gereageerd op enkele onzekerheden van de doelman van de Hilversummers. Pas in minuut 41 de verdiende voorsprong voor Laren toen spits Jordi Karssen een kans goed benutte. Daarmee brak de rust ook aan. Na de thee bleek de wedstrijd al vrij snel beslist in het voordeel van Laren. Binnen 8 minuten had Karssen weer tweemaal het scorebord in beweging gezet en daarmee de stand op 3 – 0 weten te brengen. Halverwege de tweede helft was het wederom Karssen die het net liet bollen en daarmee een loepzuivere hattrick wist te noteren. Tussendoor werd er door Karssen zelfs een strafschop gemist doordat deze werd gestopt door de doelman van ’t Gooi. Jammer genoeg werd de tweede helft er niet leuker op. De regen en wind maakte goed voetbal erg lastig dus de prima leidende scheidsrechter vond het na exact 45 minuten welletjes. Resumerend een prima “tussenrapport” voor de Laarders waar in 12 wedstrijden slechts twee maal aan het kortste eind werd getrokken en zelfs de eerste periodetitel werd behaald. Na de aankomende winterpauze staat er pas eind januari weer competitievoetbal op de agenda waarin men al vrij snel op bezoek zal gaan bij de huidige koploper FC Hilversum. Een uitgelezen mogelijkheid om de spanning dan weer wat terug te brengen in deze klasse. Rest nog dat de spelers en begeleiding iedereen mooie feestdagen toewensen en een goed begin van 2020.

Vandaag werd het O19-1 team najaarskampioen in de hoofdklasse en zij gaan na de winterstop verder in de promotiepoule. Een mooi resultaat en een belofte voor de toekomst!

Verslag: Peter Majoor
Foto's: Richard Timmerman